Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε από την πρόσφατη σύνοδο των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. στη Ρουμανία

Μπάμπης Χαραλάμπους
16 Μαΐου 2019 / 08:30

Γράφει ο Μπάμπης Χαραλάμπους

Βέβαια αυτά που γράφω παρακάτω, τα γράφω εν γνώσει μου πως… « κομίζω γλαύκα εις Αθήνας». Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει άνθρωπος επί της γης, με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, που να μη γνωρίζει καλά τι συνέβηκε στις 9 του Μάη του 1945 .Να μη γνωρίζει γιατί αυτή η μέρα καθιερώθηκε να γιορτάζεται σαν Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.Να μη γνωρίζει πως  στις 9 του Μάη του 1945 υπογράφτηκε η παράδοση άνευ όρων της Ναζιστικής Γερμανίας που επίσημα σήμαινε και τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ενός πολέμου που στοίχησε στην ανθρωπότητα πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς και από αυτούς τους νεκρούς, οι μισοί περίπου ήταν Σοβιετικοί πολίτεςπου θυσίασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την μεγάλη Σοβιετική σοσιαλιστική τους πατρίδα  αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη από το τέρας του φασισμού— ναζισμού. Οι πάντες γνωρίζουν και συνδέουν άρρηκτα  την μέρα αυτή  με τον Σοβιετικό στρατιώτη που καρφώνει τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ…τη μέρα αυτήπου ο Κόκκινος Στρατός καρφώνει τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στη καρδιά  του τέρατος του ναζισμού.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι καμώνονται πως δεν τα ξέρουν όλα αυτά και προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντας την.74 χρόνια μετά, ανήμερα της 9ης του Μαη, της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στη σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. ο κ. Τσίπρας –αποβάλλοντας και το τελευταίο φύλλο συκής  που του είχε απομείνει--- μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε. , σοσιαλδημοκράτες και  νεοφιλελεύθερους , ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές, τον Σαλβίνι ,τον Κουρτς, τον Ορπάν και τους ηγέτες των χωρών της βαλτικής που υμνούν τους φασίστες των SS, συνυπέγραψε   διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού με την οποία θριαμβολογούν πως: «…Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα…»!!!.Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ε.Ε. με τη διακήρυξη τους αυτή και την κατάφωρη παραχάραξη της ιστορίας, μπορεί να ικανοποίησαν τους, όπου γης, φασίστες, αυτούς που σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της φασιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» είναι «…οι ηττημένοι του 1945» αλλά συγχρόνως   επιβεβαιώνουν πως ο κομμουνισμός είναι ο μόνιμος φόβος και ο τρόμος τους. Πως το φάντασμα του κομμουνισμού ,170 τόσα χρόνιαμετά την συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου», εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Ευρώπη και να μετατρέπει τα όνειρα των καπιταλιστών σε εφιάλτες. Πως ο αντικομμουνισμός είναι  η επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε. που ρίχνει νερό στο μύλο  της ακροδεξιάς και του φασισμού
 Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφοντας  αυτήν την κατάπτυστη διακήρυξη που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό σε κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο,απέδειξαν πραγματικά πως η κατρακύλα τους δεν έχει σταματημό ...πως ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό… πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Έδωσαν ακόμα μια φορά εξετάσεις αντικομμουνισμούκαι πήραν άριστα από αυτούς που τους έδωσαν τον τίτλο του «προτιμώμενου» εταίρου. Τι  κι αν με την αντικομουνιστική αυτή διακήρυξη ανοίγει ο δρόμος για διώξεις σε όσους υπερασπίζονται το σοσιαλισμό ,σε όσους αντιμάχονται τον καπιταλισμό και το φασισμό. Τι κι αν με τη πράξη τους αυτή προσβάλλουν κατάφορα όλους αυτούς που υποτίθεται πως τιμούν τη μνήμη τους καταθέτοντας στεφάνια στο τοίχο της Καισαριανής, στη Μακρόνησο, στο Λαζαρέττο και στους αμέτρητους τόπους θυσίας των κομμουνιστών που έπεσαν πολεμώντας τον φασισμό.  Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προσυπογράφοντας  αυτήν την κατάπτυστη διακήρυξη προσχωρούν και επίσημα πια στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού. Όσα λουλούδια κι αν καταθέσουνστην μνήμη των πεσόντων κομμουνιστών.
Όσο για τις « προοδευτικές» συμμαχίες και τα «αντιακροδεξιά» μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται πραγματικά το πιο σύντομο ανέκδοτο. Γιατί είναι αδύνατο να φτιάξεις προοδευτικά μέτωπα κατά της ακροδεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη συμμαχώντας και συνυπογράφοντας αντικομμουνιστικές διακηρύξεις με τους ακροδεξιούς Ορπάν, Σαλβίνι, Κούρτς κ.ά. τους οποίους υποτίθεται πως αντιμάχεσαι.
Ενδιαφέρον, βέβαια, και σε τοπικό επίπεδο θα είχε να ξέρουμε και τη γνώμη όλων αυτών που ανακοινώθηκαν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πως απαρτίζουν την “Προοδευτική Συμμαχία» στο νησί μας. Συμφωνούν με την αντικομμουνιστική διακήρυξη της Ε.Ε. που μαζί με  ακροδεξιούς ηγέτες προσυπόγραψε ο κ. Τσίπρας;
Τέλος να πούμε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδη πως συμφωνούμε, σε μεγάλο βαθμό, με όσα λέει στην ανακοίνωση του για την 9η του Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών…. «…Τα τελευταία χρόνια το φάντασμα του φασισμού, του ναζισμού και του εθνικισμού καραδοκεί και επιδιώκει να επιστρέψει ξανά διψώντας για εκδίκηση. Καθήκον κάθε πολίτη είναι η επαγρύπνηση και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Οι μνήμες βρίσκονται ανεξίτηλα χαραγμένες σε αδικοχαμένα πρόσωπα, στους ήρωες της αντίστασης, σε βομβαρδισμένα κτίρια και σε τοίχους γεμάτους από ριπές. Οι μνήμες αυτές πρέπει να παραμένουν ζωντανές για να μας υπενθυμίζουν το φρικιαστικό πρόσωπο μιας ιδεολογίας που πρέπει να συντριβεί. Η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο εναγκαλισμός με τους υμνητές του Χίτλερ δεν μπορεί να αποτελεί μέσο κατάδειξης της αγανάκτησης προς το παλιό πολιτικό σύστημα…».
Μόνο που αν είχε ίχνος ειλικρίνειας, την ανακοίνωση αυτή θα έπρεπε να την απευθύνει στον αρχηγό του και στο κόμμα του που χωρίς ντροπή υπογράφουν μαζί με αυτούς που … «…μας υπενθυμίζουν το φρικιαστικό πρόσωπο μιας ιδεολογίας που πρέπει να συντριβεί…» αντικομμουνιστικές διακηρύξεις. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος ειλικρίνειας , αλλά και αυτό εντάσσεται σε ένα παιχνίδι διγλωσσίας  και υφαρπαγής της ψήφου που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να παίζει πολύ καλά.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό πως οι μάσκες έχουν πέσει. Κανένα δεν μπορεί να ξεγελάσει η αριστερή φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας αριστερός, προοδευτικός, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν πρέπει να χαραμίσει την ψήφο του. Κι η ψήφος που αποδεδειγμένα πιάνει τόπο είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για τις Περιφέρειες και για τους Δήμους. Στις 26 του Μάη όλοι, περήφανοι και ωραίοι, ψηφίζουμε δαγκωτό ΚΚΕ!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΛΑ.ΣΥ