Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γιάννης Σμαραγδής με τον Γ. Τρεπεκλή

Γιάννης Σμαραγδής
09 Μαΐου 2019 / 13:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή,

 ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας με την ευκαιρία της νέας ταινίας που θα γυρίσει για την ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας μας του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο κύριος Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον σκηνοθέτη που έχει κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με το έργο του στην πολύχρονη και πολυβραβευμένη διαδρομή του.
Στόχος του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή είναι η επένδυση στον πολιτισμό και η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να μορφοποιηθούν και «προϊόντα» για την διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τoν βασικό οικονομικό άξονα ανάπτυξης του Δήμου μας. Διανοίγεται μια μεγάλη προοπτική και πεδίο αξιοποίησης της ξεχωριστής διάκρισης της Κέρκυρας στον διαγωνισμό του δικτύου Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Επιτροπών, ως ο κορυφαίος τόπος για κινηματογραφικά γυρίσματα.
Το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας, αποτελεί αναπτυξιακή δύναμη την οποία ο συνδυασμός «Κέρκυρα να ζεις» με στοχευμένες και εφικτές προτάσεις προτίθεται να αξιοποιήσει.