Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτικό και αυτοδιοικητικό ατόπημα δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Πλειοψηφίας

Γιώργος Καρύδης
06 Μαΐου 2019 / 13:42

Γράφει ο Γιώργος Καρύδης

Δημοσιοποιήθηκε η ένταξη  τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της  δημοτικής πλειοψηφίας της ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ. στη δημοτική Παράταξη και στο ψηφοδέλτιο ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ της υποψηφίας δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου.
Η Παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ από το 2014 μέχρι και το Σεπτέμβρη 2019 θα εξακολουθήσει να είναι η μείζων αντιπολίτευση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά συνέπεια θεωρούμε, πως η προσχώρηση αυτή,  με ταυτόχρονη παραμονή τους στη ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ. και στη δημοτική αρχή, συνιστά σοβαρό πολιτικό και αυτοδιοικητικό ατόπημα. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι ιδεολογικοπολιτικά άχρωμη χωρίς αξιακό πρόσημο, ούτε οι δημοτικές Παρατάξεις είναι  απολίτικες.  
Η παραπάνω ενέργεια έχει έντονα αρνητικό κοινωνικοπολιτικό χαραχτήρα, δεδομένου ότι οι εν λόγω υποψήφιοι είναι παράλληλα πρωτοκλασάτα στελέχη της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας, αφού  κατείχαν και εξακολουθούν να  κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο Κέρκυρας.   
Οι προσχωρήσαντες  επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ανέφεραν πως δήθεν πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκεται μακριά από χρώματα και κόμματα. Είναι όμως πολιτικά και ιδεολογικά ασυμβίβαστο αλλά και  αυτοδιοικητικά απαράδεκτο να  συμμετέχει κάποιος στην Παράταξη της ΝΕ.ΡΙ.ΚΙ.  που το 2014 στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα στην Παράταξη και  στο Ψηφοδέλτιο  της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ  που έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος της ΝΔ!   Η ισοπέδωση των πάντων σημαίνει ιδιοτέλεια, ανευθυνότητα, υποκρισία και άρνηση πραγματικής προσφοράς.
Συνεχίζοντας ανερυθρίαστα την υποτίμηση  της νοημοσύνης των κερκυραίων, οι μετακινηθέντες  δήλωσαν πως επιλέγουν υποψήφια δήμαρχο που ενώνει και δεν διχάζει ή ακόμη ότι αυτά που τους ενώνουν με την ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ είναι περισσότερα απ΄ αυτά που τους χωρίζουν!  
Εύκολα φαίνεται λησμόνησαν οι κύριοι αυτοί, ότι επί πέντε χρόνια ακόμη και οι ίδιοι υπέστησαν τις σκληρές και άδικες πολιτικές επιθέσεις της επικεφαλής της  ΚΕΡ.ΔΗ και των λοιπών δημοτικών συμβούλων της !   Ακόμη  και παραιτήσεις  απαίτησαν!
Πολύ γρήγορα ξέχασαν τις απαξιωτικές εκφράσεις, τους εμπαθείς χαρακτηρισμούς και το εχθρικό κλίμα που κατασκεύασαν για τη δημοτική αρχή οι σημερινοί συνοδοιπόροι τους!  
Με μεγάλη ευκολία, φαίνεται τους  διαφεύγει η πρόκληση από την ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ  τεχνητών ελλείψεων απαρτίας που προκάλεσε  στο Δημοτικό Συμβούλιο για  να μην ληφθούν αποφάσεις για το συμφέρον των δημοτών της Κέρκυρας!
Με χαρακτηριστική άνεση που δημιουργεί μείζονα ερωτηματικά, αρνούνται οι προσχωρήσαντες να φέρουν στη μνήμη τους την καταψήφιση από την ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ  στο Δημοτικό Συμβούλιο  εισηγήσεων ακόμη και των ιδίων!
Προσπερνούν προκλητικά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους  την βλαπτική για τα συμφέροντα των κερκυραίων απόρριψη από την παράταξη  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ  ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου   ( λ. χ την δίκαιη αναμόρφωση των τελών καθαριότητας το 2015)!   
Καλόν θα τους κάνει, πιστεύουμε, να ακούσουν κάποια  μαγνητοφωνημένα  Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, που διαθέτουν, για να θυμηθούν  τα παραπάνω και πολλά άλλα….
Για την επιλογή  τους αυτή  όμως, οφείλουν να δώσουν στον κερκυραϊκό λαό πειστικές απαντήσεις.
Και προπαντός να εξηγήσουν τι άραγε έχει συμβεί και συμφωνηθεί μεταξύ αυτών και της κ. Μερόπης Υδραίου;
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε, πως τέτοιου είδους πολιτικές ενέργειες επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία και στο κύρος του τοπικού πολιτικού προσωπικού.
Σε ποια πλευρά άραγε της αίθουσας του Δημοτικού  θα κάθονται στις τελευταίες συνεδριάσεις του οι μετατοπισθέντες δημοτικοί σύμβουλοι;
Συμπεριφορές σαν την παραπάνω, εκτιμούμε πως διαιωνίζουν  τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις  του πολιτικού μας συστήματος, που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή πολύπλευρη κρίση.
                                               
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ, Υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας