Συνάντηση Ρόδης Κράτσα με τον υποψ. για την προεδρία της Ευρ. Επιτροπής Μ. Βέμπερ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντησή της με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

02
Μαΐου / 2019

ΑΘΗΝΑ. Μια ιδιαίτερα φιλική συνάντηση, είχε με τον πρώην συνάδελφο  και συνεργάτη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, νυν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε,σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, συμβολικό κτήριο όπου υπογράφηκε η Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΕ, από το οποίο ο Μάνφρεντ Βέμπερ επέλεξε να ξεκινήσει την εκστρατεία του πριν από τις Ευρωεκλογές, η κα Κράτσα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει προσωπικά μαζί του για την ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των Περιφερειών της Ευρώπης. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τόνισε οτι η φωνή της θα είναι δυνατή στις Βρυξέλλες για την στήριξη των νησιών. Παράλληλα του έδωσε τις προτάσεις της, για τον καλύτερο σχεδιασμό, διαχείριση και χρήση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων απο ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καθώς και για τη σωστή αξιολόγηση της χρήσης.
Στις δηλώσεις της επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «Η Ευρώπη των πολιτών, που αποτελεί το όραμα και τον στόχο μας, συνάδει απόλυτα με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του Μάνφρεντ Βέμπερ που είναι “η δύναμη του εμείς”. Του επισημαίνουμε οτι το μήνυμά του θα γίνει πραγματικότητα μέσα από την Ευρώπη των Περιφερειών», κατέληξε η κα Κράτσα.