Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε πνεύμα ΠΑΜΕ, χρώμα κόκκινο και ήχο Σπ. Σαμοΐλη, η φετινή εργατική Πρωτομαγιά στην Κέρκυρα (video-photos)

Πρωτομαγιά
01 Μαΐου 2019 / 09:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τριάντα χρόνια μετά και είκοσι από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, επέστρεψαν στο Εργατικό Κέντρο, η πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης του οποίου προέρχεται από το Μέτωπο.

Σαν βεντάλια άνοιξαν οι μαζικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποί τους απηύθηναν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Όπως άλλωστε τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος Στ. Πελάης, «εδώ είναι το εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, εδώ τα ταξικά σωματεία, εδώ η εργατική τάξη, εδώ και το ΠΑΜΕ»!



Στο βήμα εκτός των άλλων εκπρόσωποι των σωματείων των ιδιωτικών υπαλλήλων, των οικοδόμων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Όλες οι αναφορές στους ιστορικούς σταθμούς των εργατικών κινητοποιήσεων από το Σικάγο του 1886 και τη Θεσσαλονίκη του 1936 έως τις μέρες μας με την πρόβλεψη και την προσδοκία να ξαναφουντώσει το κίνημα. Στην συγκέντρωση και η Λα.Ε. με το Ανυπότακτο Ιόνιο και την Εκκίνηση (Σαμοΐλης και Μαρκάτης) καθώς και όλοι οι υποψήφιοι της Λα.Συ. σε Περιφέρεια και Δήμους (Μπαλού, Μπορμπότης, Ρούσινος και Κουλούρης), στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο Ιόνιο. Δεν είδαμε τον πρόεδρο κ.α. στελέχη της μέχρι πρότινος πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Μετά την πορεία, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του Κερκυραίου λαϊκού μουσικοσυνθέτη, Σπ. Σαμοΐλη με την ορχήστρα του.