Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

The Attic Gallery: Ανοιχτή διάλεξη & Masterclass κινηματογράφου

The Attic Gallery
30 Απριλίου 2019 / 20:25

Η Madeleine Scott-Spencer, visual concept artist για ταινίες του Hollywood στο The Attic Gallery 3 & 4 Μαΐου 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο σπάνιες εκδηλώσεις για τους φίλους του σύγχρονου κινηματογράφου διοργανώνονται στο The Attic Gallery την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαΐου 2019. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η  πολυβραβευμένη δημιουργός των τεράτων και πλασμάτων για τις ταινίες Lord of the Rings, The Hobbit, Wonderwoman, και πολλών ακόμη μεγάλων επιτυχιών του κινηματογράφου Madeleine Scott- Spencer, θα παρουσιάσει ανοιχτή διάλεξη για το ευρύ κοινό, και Masterclass για τους σπουδαστές κι επαγγελματίες του χώρου.

Διάλεξη: Ψηφιακή Γλυπτική και Κινηματογράφος
Τα μυστικά των φανταστικών πλασμάτων θα ξετυλίξει μια από τις πιο καταξιωμένες δημιουργούς τους στην ανοιχτή διάλεξη την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 19:30. Θα μοιραστεί εμπειρίες από τη συνεργασία τις σε σημαντικές blockbuster ταινίες ως δημιουργός χαρακτήρων και πλασμάτων. Η Madeleine θα αναφερθεί στην εκπαίδευσή της, τις καταβολές της στις Καλές Τέχνες, και συμβουλές για το πως μπήκε στη βιομηχανία κινηματογράφου για φοιτητές που στοχεύουν να γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες του είδους. Θα μοιραστεί προσωπικά της έργα και θα συζητήσει κάποιες θεμελιώδεις καλλιτεχνικές αρχές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψην όταν δημιουργούμε πλάσματα για ταινίες. Η διάλεξη αυτή, με πλούσιο οπτικό υλικό, έχει διάρκεια μιας περίπου ώρας.
Masterclass: Δημιουργία φανταστικών πλασμάτων
Το εξειδικευμένο τετράωρο εργαστήριο το Σάββατο 4 Μαΐου, 15:00-19:00, απευθύνεται σε φοιτητές κι επαγγελματίες κάθε επιπέδου που ασχολούνται με την παραγωγή ψηφιακής εικόνας και animation. Η Madeleine Scott-Spencer θα παρουσιάσει όλη τη διαδικασία σχεδιασμού πλασμάτων από την αρχική ψηφιακή γλυπτική έως το τελικό concept painting. Θα συζητήσει τεχνικές γλυπτικής, ανατομίας και μορφοποίησης, ενώ θα αποκαλύψει τις αποκλειστικές τεχνικές γλυπτικής που ανέπτυξε η ίδια για να δημιουργήσει τα γνώριμα, μαγικά πλάσματα της μεγάλης οθόνης. Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία σχεδιασμού πλασμάτων όπως ακριβώς την εκτελεί για τις μεγάλες παραγωγές, και στη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν, με την καθοδήγηση της Madeleine, το δικό τους φανταστικό πλάσμα. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Σχετικά με την Madeleine Scott-Spencer
Η Madeleine Scott-Spencer χρησιμοποιεί εκτενώς το πρόγραμμα ZBrush από το 2003 ως visual effects concept artist όπως και ως εκπαιδεύτρια για το εργαστήριο The Gnomon Workshop. Έχει εργαστεί στη δημιουργία οπτικών εφέ, παιχνιδιών, και σχεδιασμού συλλεκτικών αντικειμένων όπως και στη δημιουργία ψηφιακών μακετών για το concept design. Η Maddie έχει εργαστεί στα στούντιο παραγωγής Double Negative, Weta Digital, Weta Workshop, Pixologic, Gentle Giant Studios, Activision, Hasbro, και πολλά άλλα μεγάλα στούντιο. Εργάστηκε ως σχεδιάστρια για την τριλογία the Hobbit και στον σχεδιασμό και τις υφές στην εταιρία Weta Digital. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία ταινιών μεταξύ των οποίων Pacific Rim: Uprising, The Hobbit Trilogy, Rise of the Planet of the Apes, Life, Wonder Woman, και Valerian. Η Madeleine διδάσκει στη Gnomon από το 2006 κι έχει παράγει πολλά διδακτικά βίντεο και εγχειρίδια για τους επαγγελματίες χρήστες της ZBrush, για το 3D World Magazine, κα. Επίσης είναι συγγραφέας των καταξιωμένων βιβλίων ZBrush Character Creation: Advanced Digital Sculpting, ZBrush Creature Design, και ZBrush Digital Sculpting: Human Anatomy.
Αποφοίτησε από το Savannah College of Art and Design το 2005, μελέτησε την κλασσική γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντία, και διεξήγαγε εργαστηριακές μελέτες σε σωρούς ως μέλος ομάδας εργασίας σε πρότζεκτ ανατομίας για καλλιτέχνες. Αυτό το διάστημα κατοικεί κι εργάζεται στο Λονδίνο.

Πληροφορίες
Τοποθεσία: The Attic Gallery, Ριζοσπαστών Βουλευτων 1 – γωνία Στ. Δεσύλλα. (πρ. Γαλλικό Ινστιτούτο, πλαϊνή είσοδος από Δεσύλλα, 2ος όροφος.
  • Διάλεξη: Η Ψηφιακή Γλυπτική στη Βιομηχανία Κινηματογράφου
    Παρασκευή 3 Μαΐου, ώρα 7:30.
    Είσοδος ελεύθερη. Κατάλληλη για όλους. Θέσεις περιορισμένες στα 35 άτομα
     
  • Masterclass: Δημιουργία Φανταστικών Πλασμάτων για Ταινίες
    Σάββατο 4 Μαΐου, 15:00-19:00
    Συμμετοχή €35 με προκράτηση στο gallerytheattic.gr
    Απευθύνεται σε σπουδαστές/επαγγελματίες. Θέσεις αυστηρά περιορισμένες στα 15 άτομα.
    Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής
Και οι δύο εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στα Αγγλικά
Περισσότερα: www.theattic.gr