Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος για ΧΥΤΑ Τεμπλονίου: Υπάρχει και εισαγγελέας

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
15 Ιουνίου 2016 / 13:12
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόλυτο αδιέξοδο έχει έρθει στο θέμα του ΧΥΤΑ, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος, ο οποίος έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό, επανέλαβε την πρόθεση της Δημοτικής αρχής να κλείσει δια παντώς το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και να προβεί στην μεγαλύτερη δυνατή αποκατάσταση όποιας ζημιάς έχει γίνει. Ωστόσο είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο που έχει ψηφιστεί ήδη από το δημοτικό συμβούλιο και περιλαμβάνει την ανάκτηση των ανακυκλώσιμων, τη δεματοποίηση και την ταφή του αδρανούς υπολείματος, διαδικασία που χρησιμοποιεί τόσο το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου όσο και το ΧΥΤΑ Λευκίμμης .

Παραδέχθηκε ότι το Τεμπλόνι είναι ένα πρόβλημα χρονίζον που αφορά όλους μας, όπως επίσης ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις και λάθη από την πλευρά τους. Ζήτησε όμως την ανοχή των κατοίκων για την αποφυγή μεγαλύτερων προβλημάτων. Ο Κ. Νικολούζος χαρακτήρισε την ενέργεια της κατάληψης του ΧΥΤΑ «εκβιαστική πολιτική» τριών ή τεσσάρων αγνώστου ταυτότητας ατόμων, που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε μια περίοδο μάλιστα τόσο κρίσιμη όσο αυτή της κορύφωσης της οικονομικής δραστηριότητας. «Εγώ σας διαβεβαιώ ότι αν ήμουν εισαγγελέας θα είχα επέμβει από το πρώτο δευτερόλεπτο» τόνισε.
Η δημοτική αρχή επανέλαβε κατηγορηματικά ότι η πρόταση της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας έχει κόστος απαγορευτικό. «Άλλη πρόταση δεν έχει κατατεθεί στο τραπέζι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας». 
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.