Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απειλούν με αποχή από τη νέα Football League οι πρωταθλητές της Γ΄ Εθνικής

Football League
23 Απριλίου 2019 / 14:52
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Η επικείμενη αναδιάρθρωση θα βλάψει κάποιες ομάδες και μέσα σε αυτές είναι και ο Κρόνος Αργυράδων.

Αντί να ανέβουν στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας, με την αναδιάρθρωση ουσιαστικά θα είναι στην Τρίτη, οπότε είναι σαν να μην κέρδισαν καμία άνοδο. Υπάρχει οργή για την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη με την οποία ουσιαστικά δεν ανεβαίνουν οι πρωταθλητές. Βόμβα είναι η είδηση ότι δεν κατεβαίνουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League οι πρωταθλήτριες ομάδες της Γ΄ Εθνικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε και με την οποία ουσιαστικά χάνουν μία κατηγορία.
Στην Αθήνα συναντήθηκαν οι πρόεδροι των ομάδων αυτών και ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Κρόνου, Ι. Καραϊσαρλής, όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που φτάνουν μέχρι και την αποχή από το προσεχές πρωτάθλημα της Football League. Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Στ. Μαυροθαλασσίτης» στο Αιγάλεω, οι εκπρόσωποι των πρωταθλητών συμφώνησαν πως το πλάνο της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων των σωματείων τους και διεμήνυσαν πως αν δεν ακυρωθεί το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, οι ομάδες τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επόμενο Πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν τα επτά από τα οκτώ σωματεία (ΑΟ Καβάλα, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Αιγάλεω και Ασπρόπυργος):
«Αγαπητοί κύριοι, έχουμε και εμείς φωνή. Πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες από εμάς, έχουμε γράψει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι δεν έχουμε και ανάγκη να κανονίζουν για μας άλλοι που έχουν δικά τους συμφέροντα. Για την αναδιάρθρωση δεν μας ρώτησε κανείς. Το σχέδιο που μας προτάσσετε, το ανακρούουμε κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα, υπερβαίνουν των λιγοστών χρημάτων που προτίθεστε να μας δώσετε.
Προτείνουμε τη δεύτερη σε τάξη κατηγορία με δύο ομίλους, ώστε όχι μόνο να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεατές, αλλά και για να δικαιωθεί ο αγώνας των ομάδων μας που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά σε περίοδο κρίσης, για να πρωταγωνιστήσουν και τελικά να τα καταφέρουν. Δεν θα πληρώνουμε μόνο εμείς και άλλοι να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων.
Ζητάμε:
1. Την αναβολή της αναδιάρθρωσης
2. Τη συμπαράσταση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας που πλήττονται, αφού είτε παίρνουν πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν, είτε υποβιβάζονται μια ή δύο κατηγορίες.
3. Τη συμπαράσταση όλων των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας, καθώς πλήττονται το 98% των ομάδων τους.
4. Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ.
5. Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για να του εκθέσουμε τη γνώμη μας που τη θεωρούμε δίκαιη.
Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια