Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακήρυξη συνδυασμού υποψ. δημάρχου Βορρά Σπύρου Ασπιώτη

Σπύρος Ασπιώτης
23 Απριλίου 2019 / 06:09

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινίασε την Κυριακή των Βαΐων

Το εκλογικό του κέντρο στη διασταύρωση της οδού Ρόδας-Καρουσάδων, εγκαινίασε ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», με υποψήφιο δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας τον Σπύρο Νικ. Ασπιώτη, πρώτο δήμαρχο του Καποδιστριακού δήμου Αγίου Γεωργίου. Ο κ. Σπ. Ασπιώτης παρουσίασε τη διακήρυξη του συνδυασμού του, καταθέτοντας τις αρχές και τις θέσεις του. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο τέως δήμαρχος Εσπερίων κ. Γιάννης Προβατάς, πολλοί τέως αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Η διακήρυξη όπως εκφωνήθηκε στην εκδήλωση της Κυριακής.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚ. ΑΣΠΙΩΤΗΣ

Συνδημότισσες και συνδημότες!
Φίλες και φίλοι,
Δημιουργήσαμε την παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» , και διεκδικούμε τη στήριξη των συνδημοτών μας, καταθέτοντας εμπειρία, γνώση, θέληση, όραμα, και άοκνη εργατικότητα στη δημιουργία ενός δυναμικού Δήμου. Με όραμα για τον τόπο μας, με θέληση να διώξουμε ό,τι αρνητικό μας κρατάει πίσω και με γνώση των προβλημάτων που μας δυσκολεύουν τη ζωή.
Έχουμε πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε στο στήσιμο του νέου μας δήμου.
Δημιουργήσαμε μια παράταξη που βασικές της αρχές είναι η συμμετοχή, η ανιδιοτέλεια και η ακλόνητη πίστη στις δημοκρατικές αξίες. Μια παράταξη που κατά τεκμήριο αποτελεί το διαμεσολαβητή, δια μέσου του οποίου η θέληση των δημοτών μεταφέρεται στους αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο.
Μια παράταξη με όραμα, δύναμη, θέληση και ελπίδα για λύση των προβλημάτων του νεοσύστατου δήμου της Βόρειας Κέρκυρας.
Για τις τοπικές κοινωνίες οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πιο σημαντικές, καθώς μέσω αυτών μπορεί να αλλάξει η ζωή και η καθημερινότητα του πολίτη.
Εμείς με μια ορθολογική, σύγχρονη και εμπνευσμένη διαχείριση θα βελτιώσουμε τους όρους ζωής σε όλα τα επίπεδα στον δήμο μας.
Σαν δημοτική αρχή θα δώσουμε ταυτότητα στην περιοχή, όραμα και ελπίδα στους κατοίκους της.
Σήμερα οι πολίτες ζητούν από τους ανθρώπους, που φιλοδοξούν να διοικήσουν, ικανότητα, αποτελεσματικότητα, επάρκεια προσόντων, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια – ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ – ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
Εμείς διαθέτουμε όλα τα παραπάνω.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η αρχή της εγγύτητας, αποτελεί το θεμέλιο λίθο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ξέρουμε καλά, ότι οι δημοτικές αρχές κρίνονται από τη συνέπεια λόγων, έργων και υλοποίηση δεσμεύσεων.
Γνωρίζουμε το σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα κληθούμε να στήσουμε τον νέο μας δήμο, γι΄ αυτό τα ΜΕΓΑΛΑ, ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ δεν είναι στις προθέσεις μας.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι μόνο το ΠΟΙΟΣ θα λύσει τα προβλήματα αλλά το ΠΟΙΑ είναι η λύση. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε οι διαχειριστές. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΛΥΣΗ.
Στις επαφές μας μαζί σας μέχρι τις εκλογές, θα αναλύσουμε τις δυνατότητες πού υπάρχουν και ΜΑΖΙ θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο δράσης μας.
ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
Το παρακάτω πλέγμα δέκα δεσμεύσεων συνιστούν τον πυρήνα του προγράμματός μας.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ:
1. Για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου, με έμφαση στην παραλιακή τουριστική ζώνη αλλά και στις γειτονιές και τα χωριά μας. Ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων προς αυτά σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο.
2. Για την εξυγίανση και την εκσυγχρονισμό των δομών του Δήμου με μικρό, ευέλικτο και σύγχρονο σχήμα.
3. Για τη μεταφορά στο Δήμο μας νέων τεχνολογιών, ενίσχυση της τεχνογνωσίας και της ψηφιακής επανάστασης.
4. Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, για την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος στην ντροπή με τα σκουπίδια.
5. Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης, με στόχο τη σωστή διαχείριση του υδάτινου πλούτου της περιοχής και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.
6. Για την προστασία και αξιοποίηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, του φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας με έμφαση στις περιοχές ιδιαιτέρου κάλλους. Συστηματική παρέμβαση στην εγκαταλελειμμένη αγροτική οδοποιία για την ομαλή πρόσβαση στον ελαιώνα και του αγρούς με σημαντική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
7. Για την αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών του Δήμου μας, την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την στήριξη των φιλαρμονικών μας, του Ωδείου, των χορωδιών καθώς και των ενεργών πολιτιστικών συλλόγων. Για τις παρεμβάσεις μας στον αθλητισμό, με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης με βελτίωση των υποδομών και στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.
8. Για την οργάνωση ενός άρτια στελεχωμένου και λειτουργικά ενιαίου τμήματος προγραμματισμού και μελετών καθώς και γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις Βρυξέλες.
9. Για τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Είμαστε ένας από τους πλέον τουριστικούς Δήμους της χώρας. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών μας ζει άμεσα ή έμμεσα από τον τουρισμό. Οι δημότες, σαν ιδιώτες, αναβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, τις επιχειρήσεις τους, την εργασία τους και τις δεξιότητες τους. Είναι καιρός να κάνει και ο Δήμος τη δική του δουλειά. Η όλη λειτουργία της δημοτικής αρχής θα είναι προσανατολισμένη προς αυτόν τον σύνθετο τομέα. Η υλοποίηση των 9 παραπάνω δεσμεύσεων αποτελούν τμήμα αυτής της τελευταίας για τον τουρισμό. Επιπλέον όμως, για να στηρίξουμε έμπρακτα αυτή την μοναδική βιομηχανία, δεσμευόμαστε :
10. Να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για τον τουρισμό.
• Τα έσοδα του Δήμου από τον τουρισμό να είναι ανταποδοτικά και να δαπανούνται με κριτήριο τις ανάγκες των τουριστικών περιοχών.
• Να βελτιώσουμε και να συντηρήσουμε την δημοτική οδοποιία αλλά συγχρόνως να την αναβαθμίσουμε , δημιουργώντας καινούρια πεζοδρόμια και εκσυγχρονίζοντας τον δημοτικό φωτισμό.
• Να διεκδικήσουμε την έγκαιρη συντήρηση της περιφερειακής οδοποιίας και να προωθήσουμε την οδική συνένωση των παραλιακών περιοχών με την επέκταση του οδικού άξονα Κασσιόπης – Σιδαρίου προς Αγ. Στέφανο, Αρίλλα, Αγ. Γιώργη.
• Να προωθήσουμε την εσωτερική συγκοινωνιακή ενοποίηση του δήμου.
• Να μελετήσουμε και να εφαρμόσουμε ξεχωριστά σχέδια ανάπλασης για κάθε παραλία και να πάρουμε πίσω τις γαλάζιες σημαίες των παραλιών που χάσαμε αλλά και να δώσουμε νέες σε όσες δεν είχαν.
• Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πλέγμα αποτελεσματικής τουριστικής προβολής , αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συμμετέχοντας μέσα από συνεργασίες στις τουριστικές Διεθνείς Εκθέσεις.
• Να στηρίξουμε στην ανάπτυξη του περιπατητικού Τουρισμού , εντάσσοντας τμήματα της αγροτικής οδοποιίας στις περιπατητικές διαδρομές.
• Να εντάξουμε σταδιακά όλες τις τουριστικές περιοχές στους βιολογικούς καθαρισμούς και να εκπονήσουμε μελέτες για τις περιοχές που δεν έχουν , έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πόρους.
• Να προωθήσουμε την οικιστική ανάπτυξη μέσα από πολεοδομήσεις και παρεμβάσεις , στα όρια του νομοθετικού πλαισίου.
Φίλες και φίλοι,
• Στο νέο ξεκίνημα του τόπου μας ζητάμε την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας.
• Συγκροτήσαμε την Δημοτική μας παράταξη με πολύ κέφι.
• Δεν έχουμε κανενός είδους δεσμεύσεις προς κανένα, εκτός από αυτές προς εσάς, τους συνδημότες μας.,
• Δεν μας κυνηγά το παρελθόν.
• Σεβόμαστε όλα τα κόμματα ως απαραίτητα συστατικά του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στην προσπάθειά μας αυτή μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, η αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και την νεολαία ώστε οι νέες και οι νέοι μας να μπορούν να μείνουν, να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους, στον τόπο όλων μας.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΟΝ
Για το συνδυασμό
Ο υποψήφιος δήμαρχος
ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚ. ΑΣΠΙΩΤΗΣ