Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: Ο αγώνας για τη θωράκιση της Δημοκρατίας είναι διαρκής

Μαύρη επέτειος
21 Απριλίου 2019 / 07:35

Μήνυμα της βουλευτή Κέρκυρας για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Μήνυμα της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη για τη μαύρη επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας και της επιβολής της χούντας:
Σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια οι ερπύστριες των τανκς συνέθλιψαν τη δημοκρατία και βύθισαν την Ελλάδα σε μια  νύχτα που διήρκεσε επτά ολόκληρα χρόνια.
Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αψήφισαν τον φόβο, όρθωσαν ανάστημα και αντιστάθηκαν.
Οι εχθροί της δημοκρατίας σήμερα είναι τα συνεχώς αναπτυσσόμενα σε ολόκληρη την Ευρώπη ακροδεξιά μορφώματα, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία. Οι νοσταλγοί της Χούντας και οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού πληθαίνουν επικίνδυνα, ασελγώντας στην ιστορική μνήμη και προσπαθώντας να αποκαθηλώσουν τους αγωνιστές της αντίστασης και τη Μεταπολίτευση.
Με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο ας μην ξεχνούμε ότι ο αγώνας για την εδραίωση και τη θωράκιση της δημοκρατίας είναι διαρκής. Να μην ξεχνούμε οι νεότεροι. Διότι τα κηρύγματα μίσους, ο σκοταδισμός, τα εμφυλιοπολεμικά παραληρήματα και οι αναβιώσεις της εθνικοφροσύνης αποενοχοποιούν τον φασισμό και συνιστούν υπαρκτή και μόνιμη απειλή στη δημοκρατία και τα δικαιώματα.