Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του άτυχου 13χρονου, μετά το τροχαίο στην Πρέβεζα

Δωρεά οργάνων
21 Απριλίου 2019 / 06:50

Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού, δίνοντας ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Βρήκαν τη δύναμη, μέσα από τον αβάσταχτο πόνο τους, οι γονείς του άτυχου 13χρονου, που έπεσε θύμα τροχαίου στην Πρέβεζα. Με μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού, που είχε μεταφερθεί εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.
Ο 13χρονος μαθητής επέστρεφε αργά το απόγευμα της Πέμπτης με το ποδήλατό του στο σπίτι του, όταν επί της οδού Λασκαράτου, υπό συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο, καταλήγοντας με σφοδρότητα στο παρμπρίζ του οχήματος .
Το παιδί που αρχικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ανατάχθηκε και κατευθείαν  μεταφέρθηκε  στα Ιωάννινα, στο  νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Με τον 13χρονο εγκεφαλικά νεκρό, οι γονείς μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν  την πιο δύσκολη και συνάμα πιο γενναία απόφαση της ζωής τους,να δώσουν τη συγκατάθεσή τους  για τη δωρεά οργάνων του, προκειμένου να σωθούν άλλοι άνθρωποι.
Έτσι αφού υπογράφηκε το σχετικό έγγραφο συναίνεσής τους, ξεκίνησε η σχετική διαδικασία από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, η οποία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί.
Οι νεφροί, το ήπαρ και οι πνεύμονες είναι τα "δώρα ζωής" τους 13χρονου παιδιού σε ασθενείς σε Ελλάδα και  Γερμανία.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  Χατζηκώστα να εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη  ευχαριστώντας παράλληλα τους ξεχωριστούς  αυτούς  γονείς για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν την ώρα της ανείπωτης και  βαθιάς  οδύνης  τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Πηγή: epirustvnews.gr