Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις από τον Φορέα Κορφιάτικης Εκφρασης

Τα Κάλαντα του Λαζάρου
17 Απριλίου 2019 / 13:04
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του για την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα, ο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης θα οργανώσει

τις  εξής εκδηλώσεις:
Το Σάββατο του Λαζάρου (20/4), το  πρωί, στο ιστορικό κέντρο, με σκοπό την  αναβίωσή και συνέχισή τους, οργανώνει την εθιμική εκδήλωση ‘’ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ  ΛΑΖΑΡΟΥ‘’  και στις 12.30 στη Πλατεία Δημαρχείου, η κεντρική εκδήλωση προς την  Δημοτική αρχή, με  την  συμμετοχή  όλων  των  Φορέων .
Συμμετέχουν οι  παιδικές  χορωδίες: "χορωδία Κέρκυρας", "Ενορίας  Αγίας  Ελεούσης  Κυνοπιαστών"  και  "Φιλαρμονικής  Εταιρείας  Κέρκυρας" καθώς και οι χορωδίες "Βαλανιού" και "Αυλιωτών".
Στις 12.00 μ.μ. στη  Πλατεία Βραχλιώτη, έχοντας σκοπό τη διατήρηση και προβολή του εθίμου, της  παραδοσιακής  ’’Κολομπίνας‘’, θα  γίνεται με τη υποστήριξη της Ένωσης  παλαιών προσκόπων Π.Ε. Κέρκυρας, η  δωρεάν διανομή των Κολομπίνων και του φετινού  εντύπου του  Συλλόγου  μας, με τα έθιμα, τις συνήθειες και το πρόγραμμα των Θρησκευτικών και μη Εκδηλώσεων της Μ.  Εβδομάδας και του Πάσχα, που από το  1986 και κάθε χρόνο ανελλιπώς εκδίδει .
Τέλος την Μ. Παρασκευή για ιστορικούς και  εθιμικούς  λόγους, την Ιερά Ακολουθία  και  την  περιφορά  του  Επιταφίου , του  Ι.Ν.Υ.Θ.  Οδηγήτριας (Παναγιωπούλα), στην  συνοικία της Πόρτας Ρεμούνδα, ως  ακολούθως:
Ώρα 16.30  μ.μ. Η  Ιερά  ακολουθία  του  Επιταφίου
Ώρα 17.15   μ.μ. Η Έξοδος του Επιταφίου.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.