Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Ζητούνται απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο του εργάτη στον ΧΥΤΑ Κεφαλονιάς

εργατικό δυστύχημα
17 Απριλίου 2019 / 10:48

«Το ατύχημα αυτό δεν αποτελεί ούτε μια κακή στιγμή, ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό» αναφέρει η ανακοίνωση

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του, που θυσιάστηκε στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους της εταιρείας που δούλευε» ανακοίνωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για το εργατικό δυστύχημα που κόστιζε τη ζωή στον 40χρονο Ηλία Λυμπεράτο, πατέρα 3 παιδιών από το Πυργί της Κεφαλονιάς. 

«Το ατύχημα αυτό δεν αποτελεί ούτε μια κακή στιγμή, ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό» αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση «καθώς  βρισκόμαστε σε μια περίοδο που καθημερινά μαθαίνουμε για εργατικά ατυχήματα που ολοένα και πληθαίνουν σε όλους τους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους στους Δήμους να αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα. Έχουμε  πάνω από 60 νεκρούς  κατά τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.
Οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας , τα εντατικοποιημένα ωράρια, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η έλλειψη επαρκούς προσωπικού, οι πενιχροί μισθοί, η έκθεση των εργαζομένων σε επιβλαβές περιβάλλον, αποτελούν κανόνα για τους περισσότερους ΟΤΑ όπως και εδώ στην Κεφαλονιά.
Καταγγέλλουμε  τον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων  ΕΔΑΚΙ και την επιβλέπουσα  αρχή ΠΙΝ, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων στο ΧΥΤΑ, όπως και για έλλειψη μέτρων  συντήρησης των μηχανημάτων».

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ζητά:
- ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
- ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
- ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ - ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
- ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
                                                             
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ. Α  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                                                                    ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ