Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαφία των Γιαγιάδων

Κώστας Βέργος
17 Απριλίου 2019 / 09:30

Προ ημερών, διαβολικές γιαγιάδες συνελήφθησαν να πωλούν λαθραία τα κεντημένα πασουμάκια τους και τα χόρτα τα φρεσκοκομμένα έναντι του φοβερού ποσού των 2 ευρώ. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.

Οι «άνδρες» που προέβησαν στην σύλληψη, την προσαγωγή και την βίαιη λήψη αποτυπωμάτων είχαν κατά νου το μεγάλο κόλπο των γιαγιάδων. Οι λαϊκές αγορές, όπως ξέρουμε, ελέγχονται από γιαγιάδες. Αυτές νοικιάζουν και υπενοικιάζουν τους χώρους μονοπωλιακά και εκβιαστικά. Κάνουν ό,τι θέλουν και ΦΠΑ δεν δίδουν. Το ότι πωλούν τα ταπεινά τους προϊόντα στις παρυφές των αγορών, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, δεν είναι τίποτα άλλο παρά πονηρή παραπλάνηση εις βάρος του κράτους. (Πώς να μη χρεοκοπήσετε με τέτοιους συνδαιτυμόνες, κύριε Πάγκαλε;)
Σκέφτομαι, τώρα, ότι με τόσες προσαγωγές αιωνόβιων γιαγιάδων στα αστυνομικά τμήματα δεν θα μένει χρόνος για τα μικρά παραπτώματα του οργανωμένου εγκλήματος. Προχθές, ας πούμε, είδα μια γιαγιά 92 ετών να συναλλάσσεται με γνωστό νονό της νύχτας σε ύποπτο μπαρ. Δεν μιλάω για τον νονό. Για την διαβολική γιαγιά μιλάω.
Ξεχάσαμε, λοιπόν, καθώς φαίνεται, εκείνο το κρίσιμο μάθημα που λέει ότι πάνω από την τυφλή "εκτέλεση του καθήκοντος" πρέπει να είναι πάντα η προσωπική μας ηθική κρίση απέναντι σε όλες τις γιαγιάδες του κόσμου και τα όμορφα κεντήματά τους! Τέτοιους τυφλούς εκτελεστές συναντάμε σε όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους των δημοσίων υπηρεσιών και όχι μόνο στην αστυνομία. Κυνικούς και ευθυνόφοβους. Αυταρχικούς και δουλικούς συνάμα. Δεν είναι η πλειοψηφία. Όμως, ισομερώς και κομβικά κατανεμημένοι στο σύνολο της επικράτειας καθώς είναι, καθίστανται επικίνδυνοι για τα δημόσια ήθη της χώρας.
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της οικονομικής υποτέλειας ας μη χάσουμε την ψυχή μας, κύριοι και κυρίες των δημοσίων εξουσιών! Ας μη χάσουμε το μέτρο, την παιδεία και την ανθρωπιά μας. Ας μη χάσουμε τον σεβασμό προς τις αξίες που μας μεγάλωσαν.
Καληνύχτα, τώρα, γιαγιάκα των παιδικών μας παραμυθιών! Και να μας συγχωρείς που σε πικράναμε!