Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάσχα στην Κέρκυρα: Μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας

Κερκυραϊκό Πάσχα
16 Απριλίου 2019 / 11:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με θέμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Πάσχα έγινε σήμερα το πρωί, στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό την προεδρία της Αντιδημάρχου Πόλης Νόνης Μάστορα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της κίνησης των πεζών είναι αντίστοιχα με τα μέτρα των προηγούμενων χρόνων.
Συγκεκριμένα:

Μεγάλη Παρασκευή
Από 14.00 μ. μ και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων διακόπτεται η κυκλοφορία από Κολώνα «Ντούγκλας», προς ΝΑΟΚ και σε όλες τις κάθετες οδούς, που ξεκινούν από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και οδηγούν στο Ιστορικό Κέντρο.
Από 18.00 μ. μ γίνεται σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, προς τη «Σπηλιά», και την οδό λοχαγού Βλάικου που οδηγεί στη  Λαϊκή αγορά από το ύψος των εκδοτηρίων εισιτηρίων στο Ν. Λιμάνι.
Από  τις 17.00 μέχρι τα μεσάνυχτα θα γίνεται δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών από τους χώρους στάθμευσης στο λιμάνι και το ΕΑΚΚ
 
 
Μ. Σάββατο
Από τις 7.00 μέχρι τις 15.00 και από τις 19.00  τη 1.30 θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα διακοπής κυκλοφορίας
 
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)
Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ)
Στα Γενικά Λύκεια (για τους  μόνιμους κατοίκους )
Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως  ( Εμπορικό Κέντρο, δημοτικός χώρος).
Εξετάζεται   χώρος στα παλιά ΚΤΕΛ.
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γουλής και Σπύρος Σκόρδος και Σταμάτης Απέργης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόλης   και εκπρόσωποι της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Αστικού ΚΤΕΛ, των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου  και του ΕΚΑΒ.