Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Oμιλίες Στέλιου Κούλογλου & Πέτρου Κόκκαλη στην Κέρκυρα (video)

Στέλιος Κούλογλου
15 Απριλίου 2019 / 12:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολιτική εκδήλωση με ομιλίες δύο υποψηφίων ευρωβουλευτών, του Στέλιου Κούλογλου και του Πέτρου Κόκκαλη,

διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, Στέλιος Κούλογλου, παρουσίασε τα δύο βιβλιαράκια που πρόσφατα εξέδωσε με τους εύγλωττους τίτλους «Γιατί μπαμπά» και «Γιατί μαμά είναι κακή η ακροδεξιά» υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λαοί αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στα δύο βιβλία του που μοιράζονται δωρεάν, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από βασικές ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις οποίες φαίνεται ότι οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, ψήφισαν εναντίον κάθε προοδευτικής λύσης. 
Ειδικά το δεύτερο βίβλιο του "Γιατί μαμά είναι κακιά η ακροδεξιά", προέκυψε από τα συμπεράσματα που βγήκαν μελετώντας τη στάση και τις ψηφοφορίες της ακροδεξιάς τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο πάνω στα θέματα των γυναικών: «Διαπίστωσα ότι ακόμα και εγώ δεν είχα καταλάβει το μέγεθος του μισογυνισμού της ακροδεξιάς».

Ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης καθώς θα πρέπει να αναχαιτιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβληθεί, ώστε να υπάρξει το έδαφος και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς. «Κάθε φορά λέμε πως αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικά κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Κινδυνεύουμε να την πατήσουμε όπως ο βοσκός με τον λύκο: Συνέχεια φώναζε λύκος, λύκος και στο τέλος, ήρθε ο λύκος αλλά δεν τον πίστευε κανένας»



Τέλος, άσκησε κριτική στον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως υποστήριξε, επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την εκλογική αναμέτρηση, ως το πρώτο στάδιο για την παλινόρθωση μιας ρεβανσιστικής, νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.



O υποψήφιος ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» Πέτρος Κόκκαλης, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», παρουσίασε στην ομιλία του τις θέσεις του που σχετίζονται κυρίως με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. 
Η κίνηση πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ» την οποία εκπροσωπεί, όπως τόνισε, εστιάζει το ενδιαφέρον στη νέα γενιά καθώς κινείται με πυξίδα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών τους οποίους αν ακολουθήσουμε, το 2030 θα έχουμε έναν κόσμο που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή και τις ακραίες ανισότητες. «Το 2030 και το 2050 τα παιδιά που είναι γεννημένα από το 2000 και μετά θα βρίσκονται στον ανθό της ηλικίας τους και θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτές και σε όλες τις εκλογές για να καθορίσουν το μέλλον τους. Έτσι ώστε, η κλιματική διάσταση των πραγμάτων, να αποκτήσει πολιτική φωνή», σημείωσε.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου στο οποίο οι δυνάμεις που συμπαρατάσσονται μαζί του, τάσσονται υπέρ ενός κόσμου με λιγότερες ανισότητες. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, είπε, αφορά τον αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη και τη σκοταδιστική δεξιά. «Μια ακροδεξιά η οποία αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα, επιβάλει δωδεκάωρα εργασίας και δεν διστάζει να λεηλατήσει ανθρώπους και φυσικούς πόρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.