Συναυλία της Παλαιάς στο Δημοτικό Θέατρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας υπό τη διεύθυνση

20
Απριλίου / 2019

του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συναυλία της με την ευκαιρία της ενάρξεως της πασχαλινής περιόδου.
Τα έργα της συναυλίας περιλαμβάνουν καθιερωμένα ακούσματα της κλασικής μουσικής, καθώς και έργα που αποδίδονται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν το περίφημο «Ουγγρικό Εμβατήριο» του Έκτορος Μπερλιόζ από την «Καταδίκη του Φάουστ» και η εισαγωγή από την πρωτόλεια όπερα του Βέρντι «Oberto, Conte di San Bonifacio». Ο σολίστας της βραδιάς θα είναι ο Κώστας Νίκας, κορυφαίος τρομπετίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο οποίος θα αποδώσει το περίφημο και απαιτητικό «Κοντσέρτο για τρομπέτα» του Αλεξάντερ Αρουτουνιάν. Στο δεύτερο μέρος πρωταγωνιστούν έργα που συνδέονται με τις πολεμικές περιπέτειες της Ευρώπης. Η ναπολεόντεια περίοδος εκπροσωπείται μουσικά από την «Νίκη του Ουέλιγκτον» του Μπετόβεν και το εντυπωσιακό «1812» του Τσαϊκόφσκυ. Ανάμεσα στα δύο αυτά έργα θα ακουστεί το πένθιμο εμβατήριο «Στον Άγνωστο Στρατιώτη» του Ρομπέρτο Μπαρτολούτσι, αναφερόμενο σε πιο σύγχρονες περιόδους.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20.30 ακριβώς και το εισιτήριό της ανέρχεται στα 5 Ευρώ (γενική είσοδος).

Ελένη Κορωνάκη