Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωταθλητής ο Κρόνος, χρυσή σελίδα στην ιστορία του

Γ΄ Εθνική
14 Απριλίου 2019 / 15:43
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Κρόνος Αργυράδων,

ο οποίος νίκησε 1-0 τον Τηλυκράτη στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και πλέον βρίσκεται στη Football League. Η κερκυραϊκή ομάδα με τη συμπαράσταση του κόσμου της, που κατέκλυσε το γήπεδο και δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα, έφτασε στην πολυπόθητη νίκη και στον τίτλο και μετά τον ΑΟ Κέρκυρα και τον ΑΟ Κασσιόπης, είναι η τρίτη κερκυραϊκή ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Κρόνος είχε την υπεροχή και δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει, στο 22΄ με τον Κονισπολιάτη και στο 31΄με τον Χαρτσιά, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να σώζει την εστία του αλλά και στο 43΄ όταν ο Χαρτσιάς έπιασε ένα έξοχο σουτ, αλλά η αντίδραση του αντίπαλου τερματοφύλακα γλίτωσε για άλλη μία φορά το 1-0.
Στην επανάληψη ο Κρόνος μπήκε αποφασισμένος να φτάσει στη νίκη,  μπόρεσε σχετικά γρήγορα να σκοράρει όταν στο 56΄ ο Χατζηδημητρίου έκανε το 1-0 και το γήπεδο κυριολεκτικά πήρε φωτιά. Στο 78΄ ο ίδιος παίκτης  έκανε τη σέντρα ο Ντατίδης την κεφαλιά η οποία πήγε έξω και πέντε λεπτά αργότερα ο Χαρτσιάς θέλησε να εκμεταλλευτεί λάθος του Τέντζερη, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε.


 
Κρόνος (Ι. Καλούδης):  Ζάχος, Κωστακιώτης, Ανυφαντής, Γραικός, Αχείμαστος, Χατζηδημητρίου, Ντατίδης, Κονισπολιάτης (46΄ Κοιλιάρας λ.τ. 65΄Παπαστεργίου), Χαρτσιάς, Μουζακίτης, Κάνεφ,
 
Τηλυκράτης (Δ. Μαγκαφίνης): Τέντζερης, Πριονάς, Σ. Καταγής, Δημητρίου, Μπουρδούβαλης, Τόσκα, Τσελάι, Φράγκος, Γεωργούσης, Γ. Καταγής, Κολοβός.
 
 
Μ. Αλέξανδρος – ΑΕ Λευκίμμης 0-2
 
Η ΑΕΛ έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Στην Καστοριά κόντρα στον Μ. Αλέξανδρο είχε πολύ καλή απόδοση και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Γαστεράτου ενώ είχε δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ. Στην επανάληψη ήρθε στο δεύτερο γκολ από τον Κυπτίου στο 60΄ ο οποίος έκανε το 2-0, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος. Η ΑΕ Λευκίμμης πήρε το τρίποντο και έμεινε με την πίκρα αφού οι δυο εντός έδρας ήττες τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της στέρησαν τον τίτλο.
 
 
Αποτελέσματα (26η αγωνιστική)

Κρόνος Αργυράδων – Τηλυκράτης               1-0
Θρίαμβος Σερβιανών – Θεσπρωτός             0-3
Ναύπακτος – Αχέρων Καναλακίου                0-1
Μέγας Αλέξανδρος– ΑΕ Λευκίμμης               0-2
Γρεβενά – Μακεδονικός Σιάτιστας                 0-2
 
 
Βαθμολογία
 
Κρόνος                                  48
Θεσπρωτός                           47
Αχέρων                                 47
Μακεδονικός Φούφα             42
ΑΕ Λευκίμμης                        42
Ναύπακτος                            40
Σούλι                                      40
Τηλυκράτης                            39
Μ. Αλέξανδρος Καλλ.             32
Θρίαμβος Σερβιανών             30
Σιάτιστα                                  19
Γρεβενά Αεράτα                       5
ΑΟ Φλωριάδας                    αποχώρησε
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια