Γ. Καλούδης: Γιατί ρήμαξε η υπογεφύρια συνεδριακή αίθουσα στο Παλαιό Φρούριο;

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εγκαταλελειμμένη από χρόνια υπογεφύρια συνεδριακή αίθουσα, που είχε κατασκευαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του 1994,

13
Απριλίου / 2019

επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καλούδης, ο οποίος στη συνέχεια δημοσιοποίησε το σχετικό φωτογραφικό υλικό μαζί με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η υπογεφύρια συνεδριακή αίθουσα 480 θέσεων στο Παλαιό Φρούριο το 1994 είναι τώρα εγκαταλειμμένη!  
Ήταν ένα καμάρι μας. Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των Κρατών μελών της Ε.Ε. που έλαβε χώρα στη Κέρκυρα το 1994. Αρχηγοί Κρατών και υπουργοί Εξωτερικών έδιναν συνεντεύξεις!


 
Τα κλειδιά τα είχε ο Δήμος. Δεκάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο διεξάγονταν μέχρι το 1998; 2000; Κάποιος Δήμαρχος, ως μη όφειλε, παρέδωσε τα κλειδιά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σίγουρα πριν το 2006, κατά τη κ. Ρηγάκου, η οποία ευγενικά μας άνοιξε και μας επέτρεψε να τη δούμε.


 
Μία κατάσταση για κλάματα και οργή για την εγκατάλειψη και για την αδιαφορία των εκπροσώπων της Κέρκυρας, την ώρα που η Κέρκυρα στερείται αιθουσών ενώ έχει σαπίσει και στάζει το Δημοτικό Θέατρο ενώ έμεινε καθηλωμένο το έργο του Φοίνικα, από το 2010 συμβασιοποιημένο. 
Και ο Δήμαρχος είναι ξανά σε ταξίδι αναψυχής στην Αμερική.
 
Ερωτώνται ο πρώην Δήμαρχος (2004-2006 και 2011-2014) κ. Τρεπεκλής και ο απερχόμενος εν Αμερική ευρισκόμενος Δήμαρχος κ. Νικολούζος γιατί στα 9 χρόνια της εξουσίας τους αδράνησαν και αδιαφόρησαν πλήρως ; 
 
Ερωτάται και η κ. Υδραίου γιατί ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν ανέδειξε το θέμα και δεν άσκησε δομική αντιπολίτευση αφήνοντας τη Κέρκυρα να σαπίζει ?

Εμείς ενδιαφερόμαστε και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε να σηκώσουμε τη Κέρκυρα μπροστά!»