Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοτικά ψηφοδέλτια (video)

αυτοδιοικητικές εκλογές
10 Απριλίου 2019 / 12:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο για τους δήμους, είπε πολλές φορές ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος, σε συνέντευξη τύπου για την ατζέντα των ευρωεκλογών.

Ο Τάσος Τόμπρος απέδωσε τη δυστοκία που παρατηρείται στην επιλογή των υποψηφιοτήτων για τους δήμους, στην εκκρεμότητα του νέου χωροταξικού της Κέρκυρας με το σπάσιμο του ενιαίου δήμου σε τρεις.
Όπως είπε «η εσωτερική διαδικασία των συνεδριάσεων των οργανώσεων μελών έχει ολοκληρωθεί, απομένει να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες η Νομαρχιακή Επιτροπή που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις». Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Τόμπρος αρνήθηκε να προβεί σε ανακοινώσεις. Ερωτηθείς ειδικά για τη νότια Κέρκυρα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται αποδυναμωμένος, ο κ. Τόμπρος απάντησε ότι το κριτήριο για να δημιουργηθεί ένα ψηφοδέλτιο δεν είναι πόσες ψήφους παίρνει το κόμμα σε κάποια περιοχή. «Εμας η στόχευσή μας είναι να υπάρξουν ψηφοδέλτια ευρύτατα, δημοκρατικά, προοδευτικά και από την ώρα που θα συμπληρωθούν αυτά τα ψηφοδέλτια, εμείς θα δώσουμε τη στήριξή μας. Στο Νότο ξέρουμε ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, δεν έχει καταλήξει ακόμα, αλλά θα γίνει σύντομα, όπως και στους δύο άλλους δήμους, Κέντρικής και Βόρειας Κέρκυρας».