Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ισμήνη Μώρου για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ισμήνη Μώρου
08 Απριλίου 2019 / 08:07

«Τελικά, όλα εκ του αποτελέσματος, αξιολογούνται.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν είναι πεδίο εφαρμογής διαφόρων ατομικών πολιτικών. Πόσο μάλλον όταν οι πολιτικές αυτές λειτουργούν ως αυτοσκοπός, μεθοδευμένες, εν τέλει, και μέσα από κρυφές συμφωνίες ή ραβασάκια κάτω απ’το τραπέζι.
Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως και κάθε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι, και ούτε θα μπορούσε να αποτελέσει, μια τέτοια περίπτωση.
Αφενός της ειδικής πολιτικής διαχείρισης και αφετέρου της μοναδικής ευκαιρίας για την προσπάθεια επίλυσης ενός επίμαχου ζητήματος της Βαλκανικής γειτονιάς μας.
Αυτά ήταν γνωστά εξ αρχής και με τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά συμμετείχαμε στις διάφορες διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ.
 
Και κάπου εδώ αρχίζει η συνειδητή ισοπέδωση των συνολικών αρχών μας, τα πισωγυρίσματα και η εξύφανση των ατομικών στρατηγικών. Διότι δεν προσπαθήσαμε αλλά διεκδικήσαμε ατομικά οφέλη!
 
Ενώ, ως ΔΗΜΑΡ, είχαμε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, με την προϋπόθεση της προκήρυξης εκλογών απ΄τον Πρωθυπουργό, καλύπτοντας ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ την έλλειψη  δημοκρατικής εθνικής συναίνεσης,  που άρμοζε να υφίσταται για ένα τόσο σημαντικό Εθνικό θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την πάγια τακτική της μονομερούς, κεκαλυμμένης, διχαστικής πολιτικής συνέχιζε να αγοράζει στο εσωτερικό μας. Η πολιτική και η δημοκρατία εργαλειοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για το στενό κομματικό όφελος, ακόμα μια φορά.
Η συμπεριφορά αυτή έθεσε την ΔΗΜΑΡ προ των ευθυνών της. 
Η αποχή από την ψηφοφορία ήταν η μόνη συνεπής και έντιμη πολιτική τόσο ως προς το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας και τα σοβαρά κενά του, όσο και ως προς  τον πολιτικό χαρακτήρα της ΔΗΜΑΡ , αλλά, επιπροσθέτως, και προς το ενωτικό εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ, μέσω της ισχυροποίησης και της παρέμβασης του οποίου θα μπορούσαν να ενισχυθούν τα προοδευτικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας.
Αντ΄αυτού, η ΔΗΜΑΡ, περιέφερε την συμφωνία, με ευθύνη και αποκλειστική διαχείριση  δυο- τριών ηγετικών στελεχών της, εν είδη πλειστηριασμού, για εκείνον που έδωσε το bonus!
Λες και οι διαχρονικές αρχές και αξίες της ανανεωτικής αριστεράς δεν είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες , η αντίσταση σε κυβερνήσεις που στηρίζονται στην ακροδεξιά, δεν είναι η προστασία των ανέργων, των συνταξιούχων, δεν είναι το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας, δεν είναι η δραματική οπισθοδρόμηση της παιδείας , της υγείας , δεν είναι η αντίσταση στον κοινωνικό διχασμό, άλλα είναι  το μοναδικό ( αξίζει να σημειωθεί η παραδοχή ως μοναδικού) success story της συμφωνίας των Πρεσπών!
 
Έτσι, μέσα από συλλογικές ( ; ) και δημοκρατικές ( ; ) διαδικασίες διαγραφών 100 τουλάχιστον μελών της, η ομάδα  « πλειοψηφίας»  της ΔΗΜΑΡ, οικειοποιήθηκε αποφάσεις τις οποίες έκοψε και έραψε προς όφελος της.
 
Αυτός σίγουρα δεν είναι ο πολιτικός πολιτισμός για τον οποίο μας σηκώνετε το δάχτυλο, εν είδει παραίνεσης, για να υποδείξετε και να υπαγορεύσετε την   προοδευτική….πολιτική αλλαγή!
 
Εμείς δεν θα υψώσουμε το δάχτυλο για να υποδείξουμε, ούτε να ανακοινώσουμε, ούτε να υπαγορεύσουμε στον καθένα πως πρέπει να νιώσει, να συμπεριφερθεί ή πόσο μάλλον να δώσουμε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού με  επιχειρήματα που αναφέρονται σε ονοματολογίες , την ώρα που και η δική μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με ευθύνη των λίγων  αλλοιώνεται , διαλύεται και παραδίδεται  στον ΣΥΡΙΖΑ !

Η καλύτερη απόδειξη είναι τα όσα λέχθηκαν από τους εμπλεκόμενους, όψιμους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ  πλέον, κατά τους παρελθόντες μήνες. Οπότε προτείνουμε ένα γκουγκλάρισμα, για του λόγου το αληθές.
Διότι, αλήθεια είναι, όλα όσα καταγράφονται και μένουν ως θέσεις και αρχές, δια του αποτελέσματος αξιολογούνται…!»