Γυναίκα με προορισμό την Κέρκυρα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για εμπορία οργάνων!

Iσχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα

05
Απριλίου / 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι τελωνειακοί εντόπισαν στις αποσκευές γυναίκας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανθρώπινα κύτταρα που προορίζονταν για παράνομο εμπόριο οργάνων και ιστών. Οι υπάλληλοι αεροδρομίου εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του.
Το μόσχευμα κατασχέθηκε καθώς δεν συνοδευόταν από συγκεκριμένα πιστοποιητικά που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.)
Η γυναίκα ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου.

Πηγή: mixanitouxronou.gr