Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να δηλώσουν ποιον δήμο προτιμούν καλούνται οι υπάλληλοι

σπάσιμο δήμων
05 Απριλίου 2019 / 09:12

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάταξη του προσωπικού των νέων δήμων που συστήνονται

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προθεσμία έως τις 9 Απριλίου έχουν οι υπάλληλοι των πέντε δήμων που θα διασπαστούν να δηλώσουν την προτίμησή τους, για τη μεταφορά τους σε έναν από τους αντίστοιχους υπό ίδρυση δήμους.
Δήλωση προτίμησης υποβάλλουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι αορίστου και ορισμένου χρόνου, οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου και οι δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι με σχέση έμμισθης εντολής των δήμων που καταργούνται, δηλαδή των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου και Σερβίων – Βελβεντού.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση Διοικητικού – Προσωπικού του υπό κατάργηση δήμου, ενώ να σημειωθεί ότι η διαδικασία αφορά και όσους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους παραιτήθηκαν από τη θέση τους λόγω υποψηφιότητας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έως τις 9 Ιουλίου, τα δημοτικά συμβούλια των υπό κατάργηση δήμων λαμβάνουν αποφάσεις για την κατάρτιση Μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας για τους νέους δήμους που συστήνονται.

Στη συνέχεια, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, το τακτικό προσωπικό και οι δικηγόροι/νομικοί σύμβουλοι με σχέση έμμισθης εντολής του υπό κατάργηση δήμου κατανέμονται σε συνιστώμενες θέσεις των μεταβατικών ΟΕΥ, αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας και κλάδου /ειδικότητας.

Η διαδικασία δεν αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς αυτά μεταφέρονται αυτοδίκαια στους οικείους συνιστώμενους δήμους με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, τις οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί σε αυτά και το προσωπικό του κλάδου διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών που υπηρετεί σε αυτά.


Δείτε την εγκύκλιο εδώ