Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Βαγγέλης Μπουλουχτσής live στο Πολύτεχνο

Dark Ambient
04 Απριλίου 2019 / 14:18
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Dark Ambient ηχοτοπία και αυτοσχεδιασμοί με σόλο

μπάσο
κυκλοφορεί από την A Man out of A Man

Βαγγέλης Μπουλουχτσής

Γεννήθηκε το 1961 στα Ιωάννινα, όπου και δραστηριοποιείται μουσικά από το 1975.
Κατ' επάγγελμα μουσικός από το 1978.
Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος σημαντικών σχημάτων της εγχώριας σκηνής, καλύπτοντας δισκογραφικά και συναυλιακά, ένα ευρύ πεδίο μουσικών ιδιομάτων, από τα rock,  blues και jazz styles,, μέχρι την dark folk, ambient, experimental, electronica, kraut rock, psychedelic,  trip hop κ.α..
Σπούδασε θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και μουσικολογία στο πρόγραμμα «ΧΡΟΑΙ» του «Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας» (Κ.ΣΥ.Μ.Ε), στα πλαίσια του οποίου παρακολούθησε μαθήματα μουσικολογίας, εθνομουσικολογίας, κυματικής ακουστικής, τεχνικές ηχογράφησης και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ανάλυση έργων του 20ου αιώνα, με τους καθηγητές τους Γιάννη Παπαϊωάννου, Στέφανο Βασιλειάδη, Λάμπρο Λιάβα, Δημήτρη Καμαρωτό, Gottfried Schubert, αλλά και κύκλους σεμιναρίων βυζαντινής μουσικής θεωρίας και παλαιογραφίας με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και τον Γρηγόριο Στάθη, τουρκική κλασική μουσική θεωρία με την Agnies Agopian, χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, και τεχνικές για την καταγραφή και διάσωση της Ελληνικής μουσικής με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ως session μπασίστας έχει ασχοληθεί με διάφορες τεχνικές και στυλ του ηλεκτρονικού μπάσου με ιδιαίτερη προσέγγιση στο ηχόχρωμα.και έχει πολύχρονη επαγγελματική δραστηριότητα σε συναυλίες και το στούντιο, μετέχοντας σε δεκάδες ηχογραφήσεις και παραγωγές διαφόρων συνθετών και τραγουδοποιών.
Ως συνθέτης έγραψε μουσική κυρίως για το θέατρο, όπως επίσης και κύκλους τραγουδιών  ενώ μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σέ ταινίες και ντοκιμαντέρ (Εξάντας, Κουίντα κ.α) που έχουν προβληθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκει ηλ. μπάσο, θεωρία, Jazz αρμονία και σύνολα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από το 1997, στο Ioannina School of Music από το 2015 και στο Ars Nova από το 2016
Δισκογραφία:
Με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24 (a.k.a. Chapter24) μεταξύ άλλων έχουν εκδοθεί:
Κεφάλαιο 24: «Tin invaders» - Di-Di music 1988
Κεφάλαιο 24: «Το ευρετήριο των συμπτώσεων» - Hitch-Hyke 1995
Κεφάλαιο 24: «Drop in/Drop out» - Hitch Hyke 2007 (double CD)
Κεφάλαιο 24: «The Red Giant Meets the White Dwarf» - Boring Machines, Italy 2011
Κεφάλαιο 24: «Μέρες Αργίας» - Ειρκτή 2014
Με τους ΟΜΜΑ (Περικλής & Βαγγέλης Μπουλουχτσής), μεταξύ άλλων έχουν εκδοθεί:
Όμμα: «Ιχνογραφία» - Αnkh productions 2001
Όμμα: «Ιδίοις Όμμασι» - Ankh productions 2007
Με τους Hobbit: "Behind that fog" - Ειρκτή 2015 (συλλογή "Βιών εν Ειρκτή")
«ΑΝΤΗΧΗΣΕΙΣ» solo performances κύκλος Α' - A Man out of A Man 2017.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 / είσοδος Νέου Φρουρίου / Κέρκυρα
Παρασκευή 5/4 στις 21:30.
Είσοδος: 5€
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.