Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η καθιερωμένη συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας από την Φ.Ε. Μάντζαρος

Φιλαρμονική Μάντζαρος
04 Απριλίου 2019 / 12:55
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει την καθιερωμένη συναυλία της Μεγάλης

Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο στις 22 Απριλίου και ώρα 8.30. Τα έργα, που θα ερμηνεύσει το μουσικό σώμα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, είναι εμπνευσμένα από το πνεύμα των ημερών και συμπεριλαμβάνουν πένθιμα εμβατήρια των Σπύρου Μαυρόπουλου, Σπύρου Σαμάρα, Χοακίν Ροντρίγκο, Μάνου Χατζηδάκι και μία σύγχρονη λειτουργία του Καρλ Τζένκινς.
Πιο συγκεκριμένα το πρώτο μέρος της συναυλίας αποτελείται από τα περισσότερα μέρη της λειτουργίας «Ο Οπλισμένος Άνδρας» του πολυβραβευμένου Ουαλλού συνθέτη και ακαδημαϊκού σερ Καρλ Τζένκινς, η οποία γράφτηκε κατά παραγγελία του Βασιλικού Μουσείου Όπλων και Πανοπλιών το 2000 και αφιερώθηκε στα θύματα του πολέμου στο Κόσσοβο. Ένα συγκλονιστικό έργο – καταγγελία των πολέμων και ένας απέραντος ύμνος στην παγκόσμια ειρήνη. Συμπράττει το φωνητικό σύνολο Camerata Vocalis σε διδασκαλία Ρόζας Πουλημένου και Αναστασίας Τζιλιάνου.
Ακολουθεί ο «Επιτάφιος – Μάνα κι αδερφή» του Μάνου Χατζιδάκι για χορωδία και μπάντα στο οποίο συμπράττει και πάλι η Camerata Vocalis. Θα ακουστούν κατόπιν ένα Θρησκευτικό εμβατήριο από τις Ανατολικές σκηνές του Σπυρίδωνα Σαμάρα και μια νέα πένθιμη μάρτσια του Υπαρχιμουσικού μας και γνωστού συνθέτη και ενοργανωτή Σπύρου Μαυρόπουλου με τίτλο «Το Όρος των Ελαιών». Κλείνει το πρόγραμμα μια ενδιαφέρουσα ενοργάνωση που έκανε ο μουσικός μας και διεθνώς καταξιωμένος τουμπίστας Βικέντιος Γιονανίδης πάνω στο γνωστό πένθιμο θέμα του δεύτερου μέρους από το Κοντσέρτο του Αρανχουέθ για κιθάρα του Χοακίν Ροντρίγκο, αφιερωμένη στη μπάντα της Μαντζάρου.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.