Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση Κερκυραίων επαγγελματιών για τη φωταγώγηση του Σταυρού στο Παλαιό Φρούριο

Παλαιό Φρούριο
30 Μαρτίου 2019 / 07:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία απέστειλαν το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Εμπορικός Σύλλογος για την επισκευή του Σταυρού στην κορυφή του μνημείου

που αποτελεί και ένα από τα σύμβολα του Κερκυραϊκού Πάσχα, μαζί με τα φωτισμένα φανάρια του Λιστόν. Λόγω της φθοράς των πεπαλαιωμένων ικριωμάτων και των καλωδιώσεων, το περασμένο Πάσχα ο σταυρός δεν φωταγωγήθηκε, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Eνα μήνα πριν το Πάσχα του 2019, οι επαγγελματίες του νησιού ζητούν την άμεση παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, δηλώνοντας επιπλέον ότι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν σε ο,τιδήποτε χρειαστεί.

Η επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

HELLENIC REPUBLIC
CHAMBER OF COMMERCE OF CORFU

Κέρκυρα 29.03.2019
Αριθ. Πρωτ.:

Προς:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
Διεύθυνση:
Παλαιό Φρούριο, 49 100 Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 48 310, 26610 48 12
Φαξ: 26610 47 951
e-mail: [email protected]
Κοινοποίηση:
- Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας

ΘΕΜΑ: Αίτημα φωταγώγησης Σταυρού στην κορυφή του Παλαιού Φρουρίου.
Αγαπητοί -ες,
Με την παρούσα επιστολή, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας σας προκειμένου να φωταγωγηθεί ο Σταυρός στην κορυφή του Παλαιού Φρουρίου, ενόψει και του εορτασμού του Πάσχα.
Επιπλέον, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για το λόγο όπου έχει καθυστερήσει η φωταγώγησή του, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες σε επίπεδο μελέτης , όμως δεν φαίνεται να έχει αποκατασταθεί η οποιαδήποτε βλάβη που είχε προκύψει.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο παρόν αίτημά μας και θα πράξετε τα δέοντα και σας δηλώνουμε απερίφραστα την υποστήριξή μας, σε περίπτωση που μας ζητηθεί από την υπηρεσία σας, με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της φωταγώγησης του Σταυρού στο Παλαιό Φρούριο.
Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας Πρόεδρος του Περιφερειακού
Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης