Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση του σωματείου σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι
10 Ιουνίου 2016 / 11:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονα διαμαρτύρονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κέρκυρας για την έκταση που πήρε η δημοσιοποίηση της σύλληψης συναδέλφου τους πριν ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας εκφράζει την απορία του για τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως εμπλεκόμενο σωφρονιστικό υπάλληλο του καταστήματος μας. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ξαφνική σύλληψη συναδέλφου και εν συνεχεία για την κράτηση του επί πέντε ημέρες στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε ένα κελί μαζί με άλλους αλλοδαπούς κρατούμενους. Στο χρονικό διάστημα της φυλάκισης του, δεν προστατεύτηκε η σωματική του ακεραιότητα καθώς δεν τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης . Η απελευθέρωση του, χωρίς περιοριστικούς όρους, επήλθε κατόπιν της καταθέσεως του ενώπιον του ανακριτή, καθώς προφανώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την περαιτέρω κράτηση του. Η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας δηλώνει την αγανάκτηση της για την έκταση που πήρε,  ειδικά στον τοπικό τύπο και στα μέσα μαζικής δικτύωσης,  η είδηση αυτή . Δηλώνει  την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι ακόμη και η Ο.Σ.Υ.Ε,  της οποίας η Ε.Σ.Υ.Κ είναι πρωτοβάθμιο σωματείο, αναδημοσίευσε την είδηση αυτή, χωρίς βέβαια να την υιοθετήσει, στην σελίδα της στο facebook πριν ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση, πριν καν ο συγκεκριμένος υπάλληλος καταθέσει ενώπιον του ανακριτή.
Το σωματείο σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας  και τα μέλη του δήλωνε και  δηλώνει το αυτονόητο : ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ.
Επιφυλασσόμαστε όμως στο να πράξουμε τα νόμιμα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων,  που όπως φαίνεται  είναι πολύ ευάλωτοι  σε οποιαδήποτε κατηγορία από όπου και αν προέρχεται».