Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτική ημερίδα από τον Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας
28 Μαρτίου 2019 / 12:11
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο Επιμελητήριο

Κέρκυρας την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 ώρα 6μ.μ. με θέμα την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων (σεισμός, φωτιά, πλημύρα) στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.
Εισηγητές θα είναι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας).
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας σε θέματα πρόληψης και καταστολής στις περιπτώσεις εκτάκτων φαινομένων, όπως και  η υπόδειξη σημείων συγκέντρωσης, και σημείων διαφυγής κ.α.
Επίσης  η ενημέρωση των κατοίκων για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς των αρμοδίων αρχών  για την άρση  όλων των  εμποδίων που δυσχεραίνουν η καθιστούν αδύνατο το έργο των σωστικών συνεργείων.
Τέλος κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί αναλυτικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το οποίο έχουν εκπονήσει οι παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και ενημέρωση των κατοίκων για την υλοποίηση ασκήσεων σε πραγματικό χρόνο, για την ετοιμότητα τους και την παρέμβαση τους σε συγκεκριμένα σημεία της Παλαιάς Πόλης.
Η παρουσία των κατοίκων κρίνεται επιβεβλημένη για την σωστή ενημέρωση τους, και την ορθή λειτουργία της πόλης στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καταστάσεων.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.