Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία του Νίκου Κουρκουμέλη στην Αναγνωστική Εταιρία

Νίκος Κουρκουμέλης
28 Μαρτίου 2019 / 09:40
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας πραγματοποιήθηκε χθες

Τετάρτη 27/3 η επετειακή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου «Κέρκυρα - Ι. Καποδίστριας» με ομιλητή τον υποστράτηγο ε.α. Δρ Ιστορίας κ. Νίκο Κουρκουμέλη, με θέμα «ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο βρετανικό προτεκτοράτο «Ιόνιον Κράτος».
Τον ομιλητή καλωσόρισε ο πρόεδρος της Αναγνωστικής εταιρίας κ. Γ. Πιέρρης και προλόγισε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κώστας Καρβούνης ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Μετά το πέρας της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διάλεξης ο κ. Κουρκουμέλης απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου φωτίζοντας άγνωστες στο πλατύ κοινό πτυχές της ιστορίας της περιόδου της βρετανικής «προστασίας» και της προσπάθειας του καθεστώτος να καταστείλει - συχνά με βάναυσο τρόπο - τις φιλελεύθερες φωνές των επτανησίων που εμπνεόμενοι από τον αγώνα για την ανεξαρτησία προσέβλεπαν στην απαλλαγή από την προστασία και την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.