Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λωζάνη εντάσσεται στο δίκτυο πόλεων Ι. Καποδίστρια

Δίκτυο πόλεων Καποδίστρια
27 Μαρτίου 2019 / 13:51

Μαζί με την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Αίγινα, την Αμμόχωστο και το Κόπερ Σλοβενίας.

Το περασμένο Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα Γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
 
Στη συνέλευση:

- Εγκρίθηκε ομόφωνα η ένταξη στο Δίκτυο, της πόλης της Λωζάνης στο πλαίσιο διεύρυνσης του Δικτύου  με πόλεις με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομά του ο Κυβερνήτης. Για την ένταξη της Λωζάννης έχει ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έπειτα από πρόταση του Δικτύου.

- Υπήρξε εκτενής ενημέρωση για  το θέμα δημιουργίας «Πολιτιστικής Διαδρομής Καποδίστρια» με τη συνεργασία όλων των πόλεων που μετέχουν στο Δίκτυο, μετά τη σχετική συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο Υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της Κέρκυρας. Στόχος είναι η ένταξη της διαδρομής, με τη συνεργασία του ΥΠ – ΠΟ,  στις  Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, γεγονός που θα τονίσει ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή διάσταση της προσωπικότητας και του έργου του Καποδίστρια.  Οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία της διαδρομής  θα δρομολογηθούν από την Κέρκυρα, ως προεδρεύουσα πόλη του Δικτύο.

- Έγινε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία  για το  2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας / Corfu and Wine Festival (Μάιος 2019), με θέμα «Γεύσεις και Μουσικές στα βήματα του Καποδίστρια».   Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την συνάντηση Καποδίστρια – Οπλαρχηγών το Πάσχα του 1819 στην Κέρκυρα, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας αποτίει φόρο τιμής στη μνήμη του με θεματικές ενότητες από τους τόπους και την εποχή που επηρέασαν τη φιλοσοφία και το έργο του σπουδαίου   Ευρωπαίου πολιτικού.

- Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της ιστοσελίδας του Δικτύου (www.iccn.gr) ώστε να εμπλουτίζεται συνεχώς με ανακοινώσεις και ειδήσεις του Δικτύου
 
Στη συνέλευση συμμετείχαν ο Προεδρεύων του Δικτύου για τη διετία 2018 – 2019 Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, οι εκπρόσωποι του Δικτύου στην Αίγινα και το Ναύπλιο κ.κ. Γιώργος Τσατήρης και Ανδρονίκη Τζομάκα και – εκ μέρους της Αμμοχώστου – ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκακού επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Παρούσα ήταν η Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια Ντάρια Κόσκορου.