Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Ερημίτη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
09 Ιουνίου 2016 / 17:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι γνωστό ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις εκποιούν το δημόσιο πλούτο της χώρας για την εξυπηρέτηση του χρέους στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ ήδη από το 2010.

Το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζεται ως σωτήρας, προβάλλοντας τη λογική μιας καλύτερης διαχείρισης των ελληνικών πόρων που μπορούν να αποφέρουν κέρδος. Στην πραγματικότητα όμως, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ως αποστολή την εκποίηση του δημόσιου πλούτου προς όφελος των ξένων και ντόπιων ιδιωτικών κεφαλαίων.
Πρώτο στη σειρά έρχεται το οικοσύστημα του Ερημίτη στην περιοχή της Κασσιώπης στη Βόρεια Κέρκυρα, που η κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει στην Καναδική Εταιρεία N.C.H. Capital για 99 χρόνια. Η εταιρεία έχει σχέδιο για δημιουργία Τουριστικού Χωριού, κάτι που θα επιφέρει μη αναστρέψιμη καταστροφή του παρθένου φυσικού τοπίου, που το απολαμβάνουν τόσο οι κάτοικοι του νησιού, όσο και επισκέπτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι μένουν σε τοπικά καταλύματα και κινούνται στα τοπικά καταστήματα και χώρους αναψυχής. Η δημιουργία ανάλογων χώρων στο Τουριστικό Χωριό θα επιφέρει μαρασμό στην τοπική οικονομία. Θα χαθούν θέσεις εργασίες και οι όποιες δημιουργηθούν θα είναι επισφαλείς, με χαμηλές αποδοχές και εξαντλητικά ωράρια, όπως συμβαίνει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εκποίηση του Ερημίτη καθώς και στην οποιαδήποτε αποικιακού τύπου εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των ντόπιων και ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων και σε βάρος του συμφέροντος του λαού της χώρας μας.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με συλλογικούς αγώνες. Χρέος όλων μας είναι να σταματήσουμε να μιλάμε με όρους κέρδους και να εξετάσουμε τι πραγματικά μπορεί να φέρει τη λύτρωση για τον ελληνικό λαό και τον κόσμο της εργασίας.
Την Κυριακή 12 Ιουνίου, 9 π.μ. να είμαστε όλοι στον Άγιο Στέφανο , όπου θα γίνει περίπατος στα μονοπάτια του Ερημίτη και θα συζητηθούν μελλοντικές δράσεις.