Στη Λευκάδα η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού

Mε το Βαγγέλη Βερροιώτη, υποψήφιο Δήμαρχο Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

25
Μαρτίου / 2019

ΛΕΥΚΑΔΑ.  Στη Λευκάδα περιόδευσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού με το Βαγγέλη Βερροιώτη, υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Την Τετάρτη 20 Μάρτη  επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Λευκάδας. Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού. Εκφράστηκε η ανησυχία από τους εργαζόμενους για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν με τη μεταφορά στο καινούργιο, πολύ μεγαλύτερο κτήριο του νοσοκομείου. Η Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο κατασκευής του νέου κτιρίου του νοσοκομείου είναι θετικό, όμως θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια με βάση τις ανάγκες που υπήρχαν. Παραμένει όμως το βασικό ζητούμενο, οι όροι λειτουργίας και η στελέχωση του με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως στην περίπτωση της Ζακύνθου, όπου η κλειστή ΜΕΘ οδήγησε στον τραγικό θάνατο 3 ανθρώπων.
 
            Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΤΕΙ Λευκάδας. Από τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η πανεπιστημιοποίηση δεν έφερε βελτίωση και στους όρους εκπαίδευσης με τις διάφορες ελλείψεις να είναι παρούσες. Χαρακτηριστικό στοιχείο, δε, των ελλείψεων είναι ότι το νεοϊδρυθέν, στα χαρτιά, πανεπιστημιακό Τμήμα «Περιφερειακής Ανάπτυξης» δε θα μπει στο μηχανογραφικό της ερχόμενης χρονιάς.
 
            Την Πέμπτη 21 Μάρτη  περιόδευσαν στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και στη συνέχεια στο Κάστρο της Λευκάδας που συνομίλησαν με εργαζόμενους της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.
 
            Την Παρασκευή 22 Μάρτη πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε τράπεζες και σε άλλα καταστήματα της πόλης.
 
            Το Σάββατο 23 Μάρτη πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην κεντρική αγορά της Λευκάδας όπου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και επαγγελματίες για τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την κυβερνητική πολιτική αλλά και από την πρακτική  της περιφερειακής και η δημοτικής αρχής.
 
Παράλληλα με τις περιοδείες πραγματοποιήθηκαν και 3 συζητήσεις με θετικό και δημιουργικό προβληματισμό και με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση των κατοίκων στη Λυγιά την Τετάρτη, στη Νικιάνα και στην Καρυά την Παρασκευή.
           
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοποθετήσεις τους  επισήμαναν το κύριο ζήτημα που είναι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της τοπικής διοίκησης, περιφέρειας και δήμων, η υποχρηματοδότηση και  το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργεί πολλαπλά εμπόδια για να μπορέσουν να λυθούν μια σειρά προβλήματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες όπως της διαχείρισης των απορριμμάτων, του εκσυγχρονισμού του δικτύου υδροδότησης, του οδικού δικτύου και της σύνδεσης της αποχέτευσης με το βιολογικό καθαρισμό κ.ά.
 
            Επισημάνθηκε ότι, οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από όποια θέση κι αν βρίσκονται είτε της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο είτε της μειοψηφίας θα είναι στήριγμα και μπροστάρηδες στη λαϊκή κινητοποίηση, στην αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής ώστε μπορέσει ο λευκαδίτικος λαό να διεκδικήσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
 
Στη συζήτηση στην Καρυά, επίσης, ανακοινώθηκαν 3 υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Τοπικό Συμβούλιο: οι Τάσος Αραβανής, Νίκος Σκουτέρης και Δημοσθένης Γκουλιώνης.