Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτέλους… τρίποντο

ΑΟΚ Κέρκυρα
23 Μαρτίου 2019 / 18:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστροφή στις νίκες, μετά από καιρό για τον ΑΟΚΚ, αφού κέρδισε, για δεύτερη φορά φέτος τον Εργοτέλη,

με το ίδιο μάλιστα σκορ, με 2-1. Παρά τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα, με αποχή παικτών από προπονήσεις κλπ και παρά την ψυχρολουσία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι παίκτες έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη, την οποία και κατάφεραν να κατακτήσουν, μπροστά σε λίγους σχετικά φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Χειρότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν μπορούσε να γίνει για τον ΑΟΚΚ που πριν συμπληρωθούν καν είκοσι δευτερόλεπτα αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Έφορντ, σε μια παιδιάστικη αδράνεια της άμυνας. Παρόλα αυτά, οι παίκτες βγήκαν μπροστά, πίεσαν, δημιούργησαν προϋποθέσεις για την ισοφάριση η οποία ήρθε στο 32΄, όταν ο Μότα που είχε περάσει αλλαγή από το 13΄ με εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή, αφού άδειασε αντίπαλο έκανε με συρτό σουτ το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ΑΟΚΚ ξεκίνησε επιθετικά και έδειχνε ξεκάθαρα ότι ήταν θέμα χρόνου ένα δεύτερο γκολ, κάτι που συνέβη στο 55΄, όταν ο Σιατραβάνης με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-1. Ο ΑΟΚΚ έφτασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 58΄ αλλά το σουτ του Πασά βρήκε το δοκάρι, ενώ μετά το 70΄ έπαιξε πιο κλειστά, έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους αλλά κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη που θα βοηθήσει την ομάδα στη δύσκολη συνέχεια.
 
Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Θανασιάς (Ηπείρου), Πήττας (Ηλείας).
 
ΑΟΚ Κέρκυρα (Ν. Αναστόπουλος): Kουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Ιωάννου, Θεοδωράκης, Κούρος, Κρητικός, Πασάς (68′ Λινάρδος), Κόντος, Σιατραβάνης, Ζορμπάς, Τουράμ.
 
Εργοτέλης (Ν. Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Μπαχανάκ, Μαζουλουξής, Οικονόμου, Μπρους, Τσέλιος, Γροντής, Μανουσάκης, Ριοβίθης, Εφορντ.
 
 
Αποτελέσματα

ΑΕ Σπάρτης - Αήττητος Σπάτων.       3-0
ΑΟΚ Κέρκυρα – Εργοτέλης               2-1
Ηρόδοτος - ΑΟ Τρίκαλα                    1-0
Πλατανιάς - Νέος Βόλος                    0-0               
Αιγινιακός - ΑΟΧ Κισσαμικός            0-4
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια