Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Μητσοτάκης στην Κέρκυρα για την Κράτσα. Μια ωραία ατμόσφαιρα! (video-photos)

νδ
23 Μαρτίου 2019 / 13:23
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

- Και για δήμαρχο, ποιον; Φώναξε κάποιος από κάτω. - Δήμαρχος θα βγει αυτός που θα επιλέξει ο κερκυραϊκός λαός, απάντησε από του βήματος ο Στέφανος Γκίκας, αποφεύγοντας έτσι να δυναμιτίσει αντιδράσεις!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην πανστρατιά που οργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η ΝΔ στη μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων του νησιού, ο πρώτος στόχος ήταν να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα κι ο δεύτερος να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τη διαίρεση που σοβεί στο τοπικό στρατόπεδο του κόμματος, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε δημοτικό επίπεδο.

Περισσότερες φωτογραφίες

Σε επίπεδο Επικράτειας, ο κατά πολύ βελτιωμένος Μητσοτάκης, είχε τη ματιά του κολλημένη στην αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή της ευρωεκλογές, στην οποία τόνισε για μια ακόμα φορά ότι δίνει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος ή άλλως την προσδιόρισε σαν το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα σε δυο φάσεις με τον Αλ. Τσίπρα και το κόμμα του.
Οι διπλές υποψηφιότητες για τη ΝΔ, δεν είναι άλλωστε επτανησιακή ή κερκυραϊκή ιδιαιτερότητα. Είναι ο κανόνας σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες και σε πλείστους όσους Δήμους ανά την Επικράτεια.

Στην Κέρκυρα ο συμβιβασμός που επιχειρήθηκε ενόψει της εκδήλωσης παρουσία του αρχηγού για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα έναντι πρωτίστως και σε πρώτη φάση εκείνης του Σπ. Σπύρου, εν πολλοίς πέτυχε. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικρής έκτασης και έντασης παρατράγουδα. Άλλωστε σε δημοτικό επίπεδο ήταν όλοι εκεί, του Τρεπεκλή παρόντος. Και σε προφανές αντάλλαγμα απλώς αναφέρθηκε άπαξ η παρουσία της Μερόπης Υδραίου εκεί (σ.σ. και όχι η δική του) και τίποτα παραπάνω. Ούτε βεβαίως επαναλήφθηκε η δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς της από το κόμμα, όπως προ μηνός και κάτι, είχε απλόχερα προσφέρει ο Γραμματέας της πολιτικής Επιτροπής, Λ. Αυγενάκης.

Αντιθέτως και παρά την πρόσφατη φερώνυμη εγκύκλιο με την προτροπή να παραστούν όλα τα στελέχη του κόμματος στην εκδήλωση, η παράταξη Σπύρου προσήλθε δι' αντιπροσώπου(ων) (σ.σ. να κόψουν κίνηση), του αρχηγού απόντος και περιοδεύοντος στην Ζάκυνθο (;). Ούτε καν στην Κεφαλονιά, ώστε ν' αποφύγει και τίποτις απρόσμενες συναντήσεις με το κλιμάκιο της ΝΔ, που επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου με επικεφαλής τον Β. Μεϊμαράκη και αντικείμενο της καμπάνιας, τις ευρωεκλογές.

Με τούτα και με 'κείνα, επιστρατεύτηκε και ο ενθουσιώδης Ν. Δένδιας να αναφερθεί στην εξαιρετική τιμή της παρουσίας του Μητσοτάκη, του «αυριανού πρωθυπουργού», στην Κέρκυρα, αποφεύγοντας όμως να μπει πιο μέσα στα δηλητηριώδη, τοπικά, εσωτερικά δύσβαθα. Κατεβαίνοντας από το βήμα τ' άκουσε όμως, μάζεψε κι αυτός μερικές «ριπές», που έβησαν γρήγορα.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κερκύρας, Γ. Κοντός επιχείρησε να υπερβεί τον σκόπελο των γνωστών στην ηγεσία δικών του προτιμήσεων, δραπετεύοντας σ' ένα μικρό δοξαστικό προς το πρόσωπο του Μητσοτάκη ως τον εγγυητή της ενότητας, και της νίκης, κλπ. Για να λάβει αυτοστιγμή την πληρωμένη απάντηση από τον Αυγενάκη ότι «η ενότητα δεν προκύπτει κατά παραγγελία κι από μακριά»!
Για όλους αυτούς τους λόγους τη μεγάλη εκδήλωση στην Κέρκυρα δεν διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ, ούτε αυτή της Κέρκυρας, αλλά η κεντρική Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, παρόντος μάλιστα και του επικεφαλής της, Στέλιου Κονταδάκη.

Άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε ούτε στιγμή τις προτεραιότητές του, τόσο στεντορεία τη φωνή από του βήματος όσο και πιο εμπιστευτικά και χαμηλόφωνα στις συναντήσεις που είχε το πρωί στην πόλη: Χαμηλά η μπάλα για τις ευρωεκλογές. Τα άλλα έπονται.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα εδώ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.