Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση πυρασφάλειας στην Μαρίνα Γουβιών (photos)

Μαρίνα Γουβιών
22 Μαρτίου 2019 / 14:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άσκηση πυρασφάλειας με σενάριο «Αντιμετώπιση περιστατικού πυρκαγιάς σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με απεγκλωβισμό θύματος και μεθόρμιση παράπλευρων σκαφών»

Βασικός σκοπός της άσκησης ήταν να ελεγχθεί ο βαθμός ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της Μαρίνας, καθώς και το επίπεδο της συνεργασίας τους σε ανάλογες καταστάσεις.
 
Το άγημα από την πλευρά της Πυροσβεστικής επιχείρησε με 3 πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό 12 Πυροσβεστών. Από την πλευρά της εταιρίας συμμετείχε Ομάδα Άμεσης Επέμβασης 10 ατόμων.
 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Μαρίνας Γουβιών «Στην σύσκεψη των υπευθύνων, που ακολούθησε για την αξιολόγηση της άσκησης, διαπιστώθηκε η άρτια κατάρτιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της Μαρίνας που πήρε μέρος σε αυτήν, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η καταλληλότητα και η καλή λειτουργία  του διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και η άριστη και αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της εταιρίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία».
 
Ανάλογες κοινές ασκήσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Γουβιών, ώστε η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.
 
Περισσότερες φωτογραφίες