Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονικά στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚΚ

Football League
21 Μαρτίου 2019 / 18:55
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παίκτες του ΑΟΚΚ στην αρχή της εβδομάδας, οι οποίοι απείχαν από την προπόνηση

ζητώντας κάποια από τα καθυστερημένα χρήματα που έπρεπε να πάρουν, δείχνει να ομαλοποιείται. Κάποια χρήματα που δόθηκαν, έστω και λιγότερα από αυτά που περίμεναν, ήταν η αιτία να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Έτσι, από την Τετάρτη όλα γύρισαν σε κανονικούς ρυθμούς, αφού υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των παικτών και την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ΠΑΕ ζει δύσκολες στιγμές και η διοίκηση έπρεπε να τακτοποιήσει παλιές οφειλές από τις προσφυγές παικτών, για να γλιτώσει την αφαίρεση έξι βαθμών από τις υποθέσεις Μυτίδη, Ντιμιτρόφσκι, καθώς τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τη συνέχεια.
Η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά κάποια στιγμή όταν μετά από αρκετό καιρό τώρα δεν έβλεπαν το χρώμα του χρήματος και λογικά αντέδρασαν. Από την άλλη η διοίκηση, έχοντας ανοικτά μέτωπα προσπαθεί να «μαζέψει» την κατάσταση έτσι ώστε να λειτουργήσει η ομάδα και σιγά-σιγά να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Αυτό το κατανόησαν οι ποδοσφαιριστές και έστω και με δυο προπονήσεις λιγότερες αυτή τη βδομάδα, ετοιμάζονται για το καθοριστικό παιχνίδι με τον Εργοτέλη.
Ίσως όλα αυτά τα προβλήματα, εξηγούν και τους λόγους που η ομάδα έχει μια νίκη σε οκτώ αγώνες. Οι παίκτες νιώθουν ανασφάλεια και αβεβαιότητα και όσο και αν λέει κάποιος πως με το ξεκίνημα του αγώνα ξεχνιούνται όλα, υπάρχει επηρεασμός και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη πείρα από τη Superleague και κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν ίσως και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αν σκεφτεί κανείς ότι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, έχασαν συνολικά 19 βαθμούς, μόνο τα εντός έδρας να είχαν κερδίσει, αντιλαμβάνεται κανείς που θα ήταν βαθμολογικά.
Το Σάββατο υπάρχει η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Η αγωνιστική και βαθμολογική κατηφόρα πρέπει να σταματήσει για να μπορέσει η ομάδα τουλάχιστον να μείνει στη δεκάδα και να παίξει (εφόσον οριστικοποιηθεί η αναδιάρθρωση) στη Superleague 2. Aν δεν τα καταφέρει δύσκολα θα επιβιώσει.
 Ίσως και ο κόσμος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο, η παρουσία του στο γήπεδο πρέπει να πυκνώσει. H ομάδα έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου και περισσότερο οι ποδοσφαιριστές. Άλλωστε το σύνθημα που ακούστηκε εναντίον των παικτών στο ματς με την Καλαμαριά «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω» δεν τους ταιριάζει. Με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει τις μεγάλες μεταπτώσεις στις απόδοσή τους.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια