Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για το πρόγραμμα SWAN από τον Οργανισμό Λιμένος

SWAN Sustainable Water Aerodrome Network
20 Μαρτίου 2019 / 10:08
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ΑΕ ως Επικεφαλής Εταίρος του Προγράμματος SWAN Sustainable Water

 Aerodrome Network / Ενισχύοντας τις Περιφερειακές Μεταφορές δια μέσου της Ανάπτυξης Βιώσιμου Δικτύου Υδατοδρομίων, (ενταγμένο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Greece – Italy 2014-2020) διοργανώνει την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στη συνεδριακή αίθουσα του ΟΛΚΕ Α.Ε.  Ώρα προσέλευσης 09:30-10:00 π.μ.
Το έργο με τίτλο SWAN (Enhancing regional transportation through Sustainable Water Aerodrome Network) αφορά την ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων μεταξύ της Κέρκυρας και περιοχών της Νότιας Ιταλίας. Συγκεκριμένα, ο ΟΛΚΕ Α.Ε. πρόκειται να χρηματοδοτηθεί για την προμήθεια του εξοπλισμού και των υποδομών, που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των υδατοδρομίων στα ακόλουθα λιμάνια: Κέρκυρας, Παξών, Ερείκουσας, Οθωνών και Μαθρακίου.
Στις υποδομές συγκαταλέγονται ένας μικρός επιβατικός σταθμός στην Κέρκυρα και ένας στους Παξούς, καθώς και προκατασκευασμένοι οικίσκοι στα υπόλοιπα νησιά,  ένα υπόστεγο συντήρησης υδροπλάνων στην Κέρκυρα και πλωτές εξέδρες. Στον απαραίτητο για την αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται συσκευές και μηχανήματα, όπως ενδεικτικά είναι οι ακτινοσκοπικές συσκευές αποσκευών (X-RAY), μαγνητικές πύλες, VHF κλπ.
Η χρηματοδότηση για τον Ο.Λ.ΚΕ., που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού και εκτέλεση έργων, ανέρχεται στο 1.000.000 Ευρώ.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.