Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 22ο Φολκλορικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο

Λαοδάμας
19 Μαρτίου 2019 / 15:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο «Λαοδάμας» διοργανώνει το 22ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας το τριήμερο Παρασκευή 22/3 με Κυριακή 24/3 στο

Δημοτικό Θέατρο και σας περιμένει όλους όπως κάθε χρόνο να τιμήσετε τους ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821. 
Μια εκδήλωση θεσμός πια, που τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε όσον αφορά τις συμμετοχές και δίκαια κατατάσσεται στην μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί και την κορυφαία από άποψη συμμετοχών στην χώρα μας. «Πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τι 22ο Φεστιβάλ και μέχρι σήμερα που είμαστε στο παραπέντε της εκδήλωσης περάσαμε και προσπεράσαμε όσα προβλήματα συναντήσαμε και νάμαστε εδώ έτοιμοι. Πολύ σημαντική η προθυμία παραγόντων και δασκάλων των συλλόγων που με πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας συντονίσαμε τις προσπάθειες μας για να έχουμε σήμερα ένα τέτοιο σπουδαίο αποτέλεσμα!» δηλώνει ο Πέρρος Νίκος , γραμματέας του Λαοδάμα και ένας από τους σημαντικούς οργανωτικούς παράγοντες. Και συνεχίζει «… 38 χορευτικά με χίλιους και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών, με 24 μουσικούς, 22 χοροδιδασκάλους και δεκάδες παράγοντες σωματείων, είναι μεγέθη αριθμητικά που εκτός του θαυμασμού για την διαχρονική πορεία του Φολκλορικού Φεστιβάλ, προκαλούν και συγκίνηση. Η αφορμή της επετείου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και η τιμή που εμείς αποδίδουμε μέσα από του λαϊκούς χορούς, τις παραδόσεις μας, το τραγούδι , την φορεσιά, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε πως τον Μάρτη «ΟΛΗ η Κέρκυρα Χορεύει»!
Συμμετέχουν τα χορευτικά από:
Άγιο Ματθαίο
Αρίλλα
Αυλιώτες
Άφρα
Αχαράβη
Βελονάδες
Βιταλάδες
Γαστούρι
Γιαννάδες
Γουβιά
Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας
Καβαλλούρι
Καρουσάδες
Κασσιόπη
Καστελλάνους
«Εκατερίδες»
(Δημοτικό Σχολείο Κστελλάνων)
Κάτω Γαρούνα
Κομπίτσι
Κοντόκαλι
Κορακιάνα («Σπύρος Σαμάρας»)
Κρήνη
Κυνοπιάστες
Λευκίμμη («Φαέθων»)
Μπενίτσες
Νυμφές
Πέλεκα
Περίθεια
Πετριτή
Πλάτωνα
Ποντίων Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας
Σινιές
Στρογγυλή («Δημόδοκος»)
Σύλλογος Ηπειρωτών Κέρκυρας
Συναράδες
Τεμπλόνι
Χλωμό («Θωμάς Παλαιολόγος»)
Χορευτικός ΟΚ
Και από Λαοδάμα
 
Είσοδος ελεύθερη
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.