Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για θέματα εκπαίδευσης μίλησε ο Αλεξ. Αλεξάκης με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων

Αλέξανδρος Αλεξάκης
19 Μαρτίου 2019 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης, επικεφαλής της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» είχε τη Δευτέρα 18 του Μάρτη

συνάντηση συνεργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, στον οποίο έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Ιόνια Νησιά.

Ανάμεσα στα άλλα θέματα, έμφαση δόθηκε στα εξής:
- Στα προβλήματα των υποδομών σε όλα τα νησιά και κυρίως στην πόλη της Κέρκυρας και στην Κεφαλονιά.
- Στο θέμα της ελλιπούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης των σχολείων και της ανάγκης αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από την περιφέρεια για τον εξοπλισμό τους.
- Στην ανάγκη ενίσχυσης της ειδικής αγωγής και του ολοήμερου σχολείου σε όλα τα νησιά μας.
- Στη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό.

«Η συνεργασία αυτή, από τις πρώτες στις επαφές με θεσμικούς φορείς και υπηρεσίες, αναδεικνύει την προτεραιότητα της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» και του ίδιου του Αλέξανδρου Αλεξάκη να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την επίτευξη των μεγάλων στόχων της κοινωνίας των Επτανήσων και μοχλό για κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με τη συμμετοχή της στη διοίκηση της περιφέρειας, δεσμεύεται ότι θα προωθήσει όλα τα αιτήματα των πολιτών του Ιονίου για μια εκπαίδευση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες της.

Θα απαντά στις αγωνίες της νέας γενιάς και θα δείχνει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τον τόπο μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου.