Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Aναποφάσιστος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα: Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις

ΣΥΡΙΖΑ
18 Μαρτίου 2019 / 20:19
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ένα χρόνο προετοίμαζε τη διαίρεση του Δήμου και τώρα εμφανίζεται απροετοίμαστος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί έθεσε σε κίνηση την κομματική μηχανή, το Σαββατοκύριακο, με αντικείμενο την στάση του κυβερνώντος κόμματος στις προσεχείς, τοπικές εκλογές.
Το πεδίο έγινε πιο σύνθετο με τη διαίρεση του ενιαίου Δήμου, που ενώ υπήρξε διακαής πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή υποψηφίων και συνδυασμών δεν φαίνεται απρόσκοπτη. Κι όμως θα μπορούσε να είναι το πιο έτοιμο κόμμα από τα άλλα, αντιθέτως μοιάζει παγιδευμένο σε μια αδιευκρίνιστη πολιτική συμμαχιών και όσων «ευκαιριών» πειρασμών προοιωνίζεται ο αναλογικός Κλεισθένης.

Στον κεντρικό Δήμο
Έτσι, τόσο η Οργάνωση της πόλης όσο και η Νομαρχιακή την Κυριακή δεν επιβεβαίωσαν καμιά προτίμηση υποψηφίου. Μάλλον απερρίφθη η επίμονη προώθηση από τον Τ. Τόμπρο της υποψηφιότητας Καλούδη ενώ δεν είναι αρνητικοί σε μια κάθοδο της Ν. Πανδή στον Δήμο. Τα δυο Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έτσι όπως τουλάχιστον σχολίασε πρωτοκλασάτο στέλεχος, την εξέλιξη της υποψηφιότητας του Χρ. Σαρλή. Ο επί δωδεκαετία δήμαρχος Κερκυραίων, ξετυλίγει τις κινήσεις του και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει ανοικτή συνάντηση πολιτικών στελεχών, αυτή την Τετάρτη. Άγνωστο παραμένει πότε και υπό ποίες προϋποθέσεις θα ανακοινώσε τη υποψηφιότητα και τον συνδυασμό του.

Οι Βόρειοι κι οι Νότιοι
Στην συνάντηση (σ.σ. συνέλευση;) της Οργάνωσης του Βορρά, κονταροχτυπήθηκαν οι προτάσεις υποστήριξης του Σπ. Βάρελη και του Αλ. Αυλωνίτη. Και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, λίγο έλειψε να …κονταροχτυπηθούν κανονικά όταν άναψε η κουβέντα. Ούτε εκεί πάντως υπήρξε απόφαση. Ο Γ. Μαχειμάρης ακολουθεί τον δικό του δρόμο, αναζητώντας τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις να επανακάμψει στο αυτοδιοικητικό πεδίο.
Στο Νότο, το ίζημα είναι και η ντε γιούρε αποπομπή από την Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ του Νίκου Γκούση, ο οποίος έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τις απόψεις του από το κόμμα, δεν συμμετέχει στις διαδικασίες, ούτε καν ήταν παρών στην εν λόγω συνεδρίαση. 
Αυτά ως προς τις ζυμώσεις. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σε νεότερη σύγκληση Οργάνων και Οργανώσεων, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.