Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βλέπει τίτλο ο Κρόνος. Λιγοστεύουν οι ελπίδες της ΑΕΛ

Γ΄ Εθνική
17 Μαρτίου 2019 / 16:54
Σπύρος Πίκουλας

Η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής είχε ανάμεικτα συναισθήματα για τις δύο κερκυραϊκές ομάδες,

αφού ο μεν Κρόνος νίκησε στα Γρεβενά τα Αεράτα και βλέπει τίτλο, ενώ η ΑΕ Λευκίμμης έχασε εντός έδρας και το όνειρο της ανόδου σβήνει. Μεγάλη νίκη πέτυχε το Σούλι επί του πρωτοπόρου Μακεδονικού Φούφα με 2-1αν και έπαιξε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.
 
Αεράτα – Κρόνος 0-3
 
Με εμφάνιση πρωταθλητή, ο Κρόνος δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει στα Γρεβενά τα Αεράτα με 3-0 και πλέον βλέπει τίτλο. Μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, αν πάρει ισοπαλία στην Πτολεμαΐδα από τον Μακεδονικό Φούφα και κερδίσει τα υπόλοιπα παιχνίδια θα είναι πρωταθλητής.
Ο Κρόνος προηγήθηκε μόλις στο 13΄ όταν ο Μουζακίτης έκανε τη σέντρα προς τον Κάνεφ που την αξιοποίησε για το 0-1. Στο 37΄ ο Μουζακίτης ήταν σκόρερ αυτή τη φορά κάνοντας το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ένα τέταρτο πριν τη λήξη ο Αποστολίδης διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Ο Κρόνος με παιχνίδι λιγότερο είναι μόλις έναν βαθμό από την κορυφή και πλέον έχει την τύχη στα χέρια του, αν και στα τέσσερα ματς που απομένουν να παίξει έχει να αντιμετωπίσει τον Μακεδονικό Φούφα εκτός, τη Ναύπακτο εντός και τα Σερβιανά εκτός, ένα δύσκολο σχετικά πρόγραμμα.
 
ΑΕΛ – Θεσπρωτός 1-3
 
Το όνειρο της ανόδου μάλλον τελείωσε για τη Λευκίμμη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Θεσπρωτό. Μία ήττα που την αφήνει πλέον πολύ πίσω και οι ελπίδες πλέον στρέφονται στη 2η θέση αλλά με συνδυασμό αποτελεσμάτων, κάτι που δεν είναι εύκολο, αν και μαθηματικά όλα παίζονται. Η ΑΕΛ μπήκε μουδιασμένα στο ματς και στο μισάωρο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3. Από κει και πέρα ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς απέναντι σε έναν ψυχωμένο και αποφασιστικό αντίπαλο. 
Ο Θεσπρωτός άνοιξε το σκορ στο 17΄ με τον Πόζογλου και έξι λεπτά αργότερα ο Γώγος αξιοποίησε μπαλιά του Πόζογλου για το 0-2 παγώνοντας το γήπεδο. Στο 31΄ ήρθε και το 0-3 από τον Πόζογλου και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ο Γαστεράτος στο 36΄ απλά μείωσε για την ΑΕΛ.
 
Αποτελέσματα (22η αγωνιστική)
 
Σούλι Παραμυθιάς - Μακεδονικός Φούφα       2-1
Μακεδονικός Σιάτιστας - Μ. Αλέξανδρος         0-2
ΑΟ Φλωριάδας – Τηλυκράτης                          0-3
Ναυπακτιακός - Θρίαμβος Σερβιανών             1-0
Γρεβενά - Κρόνος Αργυράδων                         0-3
ΑΕ Λευκίμμης – Θεσπρωτός                            1-3
Ρεπό: Αχέρων Καναλακίου
 
Βαθμολογία
 
Μακεδονικός Φούφα         41
Κρόνος                              40
Ναύπακτος                        39
Σούλι                                 37
ΑΕ Λευκίμμης                   36
Αχέρων                             35
Θεσπρωτός                       35
Τηλυκράτης                       30
Θρίαμβος Σερβιανών        28
Μ. Αλέξανδρος Καλλ.        26
Σιάτιστα                             13
Γρεβενά                               5
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια