Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική Καποδίστριας στο Μέγαρο Μουσικής (video)

Καποδίστριας
16 Μαρτίου 2019 / 10:45

ΑΘΗΝΑ. Έντονη η παρουσία του Επτανησιακού στοιχείου στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής καταχειροκροτήθηκαν από τους Κερκυραίους και τους άλλους Επτανησίους της Αττικής, σε αυτήν τη μεγάλη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα “Χρ. Λαμπράκης” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», ερμήνευσε το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, την ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, τη σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCoy.
Στο πρόγραμμα φυσικά και οι Κερκυραίοι συνθέτες, παλαιότεροι και σύγχρονοι, καθώς ακούστηκαν  το συμφωνικό πρελούδιο Αι Σειρήναι  του Σπύρου Δουκάκη και το Memories of Cyprus του Σπύρου Μαυρόπουλου.
Η «Καποδίστριας» συνέπραξε με δύο διακεκριμένους soloists: τον τρομπετίστα και αρχιμουσικό της Φ.Ε. «Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη, στο Κονσέρτο για τρομπέτα του Johann Baptist Georg Neruda, καθώς και την υψίφωνο Κέλλυ Τουσμάνωφ σε άριες από τις όπερες Norma του Vincenzo Bellini και La Traviata του Giuseppe Verdi.


Video: Σωτήρης Μπιτσικώκος