Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H ΝΟΔΕ για τον νέο Ποινικό Κώδικα

ΝΟΔΕ
15 Μαρτίου 2019 / 18:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση, με την οποία καταθέτει την έκπληξή της για το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης…

… σχετικά με το θέμα προμήθειας - κατοχής εκρηκτικών υλών / βομβών, μετατρέπει τις προβλεπόμενες ποινές από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές, «προτείνοντας, παράλληλα, την ατιμωρησία του δράστη, αν παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο» εξέφρασε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας.
«Ουσιαστικά», σημειώνεται, «οι ειδικές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές έκριναν ότι το ύψιστο αγαθό, η ανθρώπινη ζωή πρέπει να παραμερισθεί μπροστά στην επιθυμία οιουδήποτε να κατασκευάζει βόμβες και εκρηκτικές ύλες».
Μάλιστα, το θέμα αποκτά –στην ανακοίνωση- και την… κερκυραϊκή αναγωγή του: «Η κυβέρνηση προφανώς ηθελημένα παραβλέπει ότι η νέα γενιά τρομοκρατών έχει σκορπίσει τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες… Ακόμα και στο ΑΤ Λευκίμμης είδαμε πρόσφατα αντίστοιχη επίθεση και ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξε, εκτός από υλικές ζημιές, τραυματισμός αστυνομικού συμπολίτη μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.