Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε συμπεράσματα από τη... «μάχη της λακκούβας»!

Αλεξάνδρα Μπαλού
15 Μαρτίου 2019 / 15:06

Θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη Ιόνίων Νήσων Αλ. Μπαλού, για το ατύχημα Κράτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέση στο θέμα του ατυχήματος υποψήφιας Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσας, επιστρέφοντας απ’ τους Αυλιώτες, λόγω κακοτεχνιών του δρόμου, πήρε η Αλεξάνδρα Μπαλού.  Η υποψήφια για την ΠΙΝ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, απ’ την Κεφαλονιά που περιοδεύει, έκανε λόγο για «μάχη της λακκούβας», που, όπως αναφέρει, αναδεικνύει πέντε πράγματα: το πόσο πρόχειρα και λειψά είναι τα κατά καιρούς έργα, «με φλούδες ασφάλτου», το «μεγάλο φαγοπότι των μεγαλοεργολάβων, τους οποίους διατηρούν στο απυρόβλητο», τις τεράστιες περικοπές σε έργα και υποδομές από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη συρρίκνωση των πόρων που διατίθενται σε Δήμους και Περιφέρειες και το ότι «η διάθεση παχυλών πακέτων από την ΕΕ αφορά, τελικά, άλλους είδους επενδύσεις από αυτές που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα». 
Η κ. Μπαλού επισήμανε τις ευθύνες, για όλα τα παραπάνω, των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ («μπλε, πράσινα και ροζ μνημόνια»), καθώς και των δύο τελευταίων περιφερειακών επικεφαλής (Σπύρου, Γαλιατσάτος). Αφήνοντας την κ. Κράτσα για… το τέλος: «Αν εσείς, κυρία Κράτσα, ανακαλύψατε τώρα τις συνθήκες που ο κερκυραϊκός λαός  αντιμετωπίζει για να πηγαίνει στο σπίτι του, στο χωράφι του και στο χωριό του και τσακώνεστε με τον κ. Γαλιατσάτο ποιος θα κλείσει τις λακκούβες, σας ενημερώνουμε ότι όλα αυτά τα έχετε ψηφίσει στην Ευρωβουλή και αποτελούν πολιτική και επακόλουθα της πολιτικής του κόμματός σας, την οποία αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Περιοδείας συνέχεια… 
 
Όσον αφορά στη περιοδεία της σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, η υποψήφια της ΛΑ.ΣΥ., συνοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Αργοστολίου, Γιάννη Κουρούκλη, επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του Δήμου Κεφαλονιάς κι ακόμη: Διαδημοτική, «Απόπλου», Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Γενικό Νοσοκομείο, Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου. Ενώ περιόδευσε σε Φαρακλάτα και Διλινάτα. Το συμπέρασμα; «Υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, που οδηγούν σε σειρά άλλων προβλημάτων (εντατικοποίηση, αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού κ.λπ.), απαράδεκτοι χώροι στέγασης δημοτικών υπηρεσιών και εργαζομένων, σοβαρά προβλήματα έλλειψης Ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού στο ΓΝ.Ν.Κ.»