Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρόβες της Φ.Ε. Καποδίστριας στο Μέγαρο Μουσικής (photos)

Φιλαρμονική Καποδίστριας
15 Μαρτίου 2019 / 14:11
Ελένη Κορωνάκη

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την αποψινή συναυλία της Φ.Ε. Καποδίστριας στο Μέγαρο Μουσικής. Ο πρόεδρος της

Φιλαρμονικής, Δημήτρης (Τζίμης) Γραμμένος μιλώντας στο enimerosi.com δήλωσε ότι είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά στο Μέγαρο και θέλησε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , τα ΕΛΠΕ και φυσικά όλους τους απόδημους Κερκυραίους των Αθηνών για την στήριξή τους.
Υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», θα ερμηνεύσει εκεί το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, την ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, τη σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCoy. Δεν θα λείπουν όμως και οι Κερκυραίοι συνθέτες, παλαιότεροι και σύγχρονοι, καθώς θα ακουστούν το συμφωνικό πρελούδιο Αι Σειρήναι του Σπύρου Δουκάκη και το Memories of Cyprus του Σπύρου Μαυρόπουλου. Επίσης, η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» θα συμπράξει και με δύο διακεκριμένους soloists: τον τρομπετίστα και αρχιμουσικό της Φ.Ε. «Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη, στο Κονσέρτο για τρομπέτα του Johann Baptist Georg Neruda, καθώς και την υψίφωνο Κέλλυ Τουσμάνωφ σε άριες από τις όπερες Norma του Vincenzo Bellini και La Traviata του Giuseppe Verdi.


Φωτογραφίες από τις πρόβες εδώ
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.