Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μέγαρο Μουσικής
13 Μαρτίου 2019 / 12:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την πρωτεύουσα αναχωρεί η Φιλαρμονική «Καποδίστριας»,

όπου πρόκειται να δώσει για πρώτη φορά συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου. Η συναυλία,  με διοργανώτρια την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μέγα χορηγό τα ΕΛ.ΠΕ., θα λάβει χώρα στην κεντρική αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», η οποία αναμένεται να είναι γεμάτη, καθώς οι προσκλήσεις έχουν διατεθεί σχεδόν στο σύνολό τους.

Υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», θα ερμηνεύσει εκεί το εμβατήριο Florentiner March του Julius Fučik, την ουβερτούρα Ross Roy του Jacob De Haan, τη σουίτα Greek Folk Song Suite του Franco Cesarini, το Russian Folk Dances του Dmitri Schostakovich και το African Symphony του Van McCoy. Δεν θα λείπουν όμως και οι Κερκυραίοι συνθέτες, παλαιότεροι και σύγχρονοι, καθώς θα ακουστούν το συμφωνικό πρελούδιο Αι Σειρήναι  του Σπύρου Δουκάκη και το Memories of Cyprus του Σπύρου Μαυρόπουλου. Επίσης, η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» θα συμπράξει και με δύο διακεκριμένους soloists: τον τρομπετίστα και αρχιμουσικό της Φ.Ε. «Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη, στο Κονσέρτο για τρομπέτα του Johann Baptist Georg Neruda, καθώς και την υψίφωνο Κέλλυ Τουσμάνωφ σε άριες από τις όπερες Norma του Vincenzo Bellini και La Traviata του Giuseppe Verdi.

Συναυλίες των νεανικών μουσικών συνόλων της Φ.Ε. «Καποδίστριας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα δύο νεανικά μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», έδωσαν την πρώτη τους συναυλία για το 2019, το Σάββατο 9 Μαρτίου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού.
Η Μαθητική Μπάντα άνοιξε το πρόγραμμα με το Trumpet Voluntary του Jeremiah Clarke και το γερμανικό παραδοσιακό Bavarian Folk Dance. Ακολούθως συνόδευσε τους νεαρούς τρομπετίστες Λευτέρη Βασιλάκη, Σπύρο Μπιάκη και Αποστόλη Κούρτη, ως soloists στα The Phantom Bugle και Brass Bells. Το πρώτο μέρος της συναυλίας ολοκληρώθηκε με το Canadian Folk Fantasy της Anne McGinty και το Trumpeter’Salute του John Kinyon.



Στο δεύτερο μέρος, ήταν η σειρά της Νεανικής Μπάντας, ξεκινώντας με του Τρεις Αναγεννησιακούς Χορούς του Tielman Susato και, αμέσως μετά, την ουβερτούρα City Treff του Sigmund Goldhammer. Στη συνέχεια, την τιμητική τους είχαν τα ξύλινα πνευστά, στα Tutti Flutti, με soloists τις φλαουτίστες Βάλια Γκούβα, Νίκη Καπέλλου και Εύα Κατσούρη, και Clarinando, με soloists τους κλαρινετίστες Μιχάλη Κόντη και Ελένη Μπαλατσινού. Ακολούθησαν κατά σειρά τα To challenge the sky and heavens above του Robert W. Smith, Air for winds του Andre Waignein και Novena του James Swearingen, ενώ η συναυλία ολοκληρώθηκε με τα δύο μουσικά σύνολα να συμπράττουν.