Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Λευκίμμη στο ΥΠ.ΕΣ. και ψήφισμα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
07 Μαρτίου 2019 / 18:50

ΑΘΗΝΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν το απόγευμα (7/3) κάτοικοι της Λευκίμμης…

…μετά από κινητοποίηση της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη».
«Απαιτούμε δίκαιη λύση, τέρμα στην καταστολή και την υποβάθμιση» ήταν το μήνυμα του κεντρικού πανό, που αναρτήθηκε στα κάγκελα του Υπουργείου, με… φόντο, βεβαίως, την αδειοδότητηση των εγκαταστάσεων του ΣΥΔΙΣΑ στα Μεσοράχια, αλλά και τις προσαγωγές – συλλήψεις – προφυλάκιση κ.λπ. Λευκιμμιωτών, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά σε πρ. Νομαρχία και ΧΥΤΥ.
Κατά πληροφορίες δεν παρευρέθη, τελικώς, αντιπροσωπεία του «Αλεύχιμον», ενώ στο γραφείο του Αλ. Χαρίτση παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους (απόσυρση κατηγοριών έναντι πολιτών, αποτελεσματική οργάνωση του νέου Δήμου Ν. Κέρκυρας, διαχείριση των απορριμμάτων Νότου απ’ τον ίδιο το Νότο κ.λπ.). Γνωστό, άλλωστε, το ζητούμενο για πολιτική λύση, με την ανάληψη απ’ την Κυβέρνηση των πολιτικών ευθυνών που της αναλογούν και διάλογο με συλλόγους - φορείς της περιοχής.
Αλληλέγγυα η «Εκκίνηση»
Yπενθυμίζεται ότι την αλληλεγγύη της στη χθεσινή κινητοποίηση των Αθηνών, εξέφρασε νωρίτερα η νέα αριστερή κίνηση, «Εκκίνηση». «Από την πρώτη στιγμή τάχθηκε (σ.σ. ο συνδυασμός) υπέρ του δίκαιου αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού, ενάντια στην λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ. Μετά την αδειοδότηση, οι κινητοποιήσεις αποτελούν το μόνο πραγματικό όπλο που έχουν στα χέρια τους, απέναντι στην καταστροφή που απειλεί τον τόπο τους. Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ στηρίζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας…»
Διακοπή για τις 18/3
Στο μεταξύ (λόγω ωραρίου) για τις 18 Μαρτίου μεταφέρθηκε η συνέχεια της δίκης των τεσσάρων κατοίκων της Λευκίμμης, με αφορμή την περίπτωση της 26ης Ιουνίου 2018, για πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό και άλλων δύο για στάση και αντίσταση, την ακριβώς επομένη (27/6).