Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρου - Κράτσα: Μαχαίρια με φόντο τις εκλογές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ρόδη Κράτσα
05 Μαρτίου 2019 / 08:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενδο… δεξιός «εμφύλιος» με φόντο τις εκλογές της Περιφέρειας, με «ανταλλαγή πυρών» μεταξύ του πρώην «εκλεκτού» της ΝΔ, Σπύρου Σπύρου και της νυν, Ρόδης Κράτσα.

Το φιτίλι άναψε μετά από δηλώσεις του κ. Σπύρου στο στο documentonews.gr, του Κώστα Βαξεβάνη. Αφήνοντας, το λιγότερο, αιχμές για… εξωθεσμική παρέμβαση του (προσφάτως καταδικασθέντος για παιδεραστία), Νίκου Γεωργιάδη, ώστε να «προωθηθεί» η στήριξη του κόμματος στην κ. Κράτσα, παρά σ’ αυτόν. 
Η τοποθέτηση του κ. Σπύρου προκάλεσε, αναμενόμενα, μεγάλο εκνευρισμό. Και στο κόμμα (σε κεντρικό επίπεδο και μη) και, φυσικά, στην κ. Κράτσα. Η αντίδραση της οποίας υπήρξε άμεση και… σφοδρή! 

Ρόδη Κράτσα: Ψεύδη και θράσος του κ. Σπύρου
«Ο κ. Σπύρου, ο ανύπαρκτος ως βουλευτής και ως περιφερειάρχης, ένας από τους υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου, ο αχάριστος «αντάρτης» που στράφηκε κατά του Κόμματος που τον ανέδειξε και τον τίμησε, επιδεικνύει τελευταία απύθμενο θράσος και αυθάδεια.
Τα ψεύδη του δεν έχουν όρια. Τόλμησε να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι είμαι γέννημα και θρέμμα του Ιονίου και πάντα παρούσα.
Όσον αφορά τις διαδικασίες που τηρούνται για το χρίσμα της Ν.Δ., υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, καλό είναι να θυμηθεί ότι σήμερα υπάρχουν επιτροπές επιλογής με επικεφαλής των πρώην Υπουργό και Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Αλήθεια ποιες διαδικασίες τηρήθηκαν και ποιος ρωτήθηκε, όταν επελέγη ο κ. Σπύρου ως υποψήφιος βουλευτής ή περιφερειάρχης; Να θυμηθεί ότι τότε είχε την στήριξη από όλους μας.
Σήμερα, τολμά να προσβάλλει την κρίση και την μνήμη των συμπολιτών μας και παρά την μηδαμινή πολιτική παρουσία του και προσφορά στον τόπο, ζητά με ανέντιμους τρόπους τη ψήφο του λαού του Ιονίου, σπιλώνοντας με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά μου»


Σπύρος Σπύρου : Ψυχραιμία
.«Σηκώνοντας το γάντι» ο Σπύρος Σπύρου επανήλθε. Έκανε λόγο για ύβρεις προς το πρόσωπό του και συνέστησε ψυχραιμία:
«Προσφάτως εξαπολύθηκαν ύβρεις εναντίον του προσώπου μου. Προτείνω ψυχραιμία καθώς τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία των Επτανήσων.
Για το έργο μου έχω κριθεί επανειλημμένως με την εκλογή μου ως Βουλευτής από την Κερκυραϊκή κοινωνία και το κόμμα της Ν.Δ. το τιμώ διαχρονικά σε όλες του τις βαθμίδες, μέχρι και το πρώτο μέλος του.
Πληθώρα έργων, φέρουν τη δική μου υπογραφή ως του πρώτου εκλεγμένου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Γι’ αυτά, κόπιασαν και συνεργάτες σε όλα τα Επτάνησα στους οποίους δεν αξίζουν προσβολές και μηδενισμός.
Σημαντικά έργα σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν, ξεκίνησαν ή εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια των 3,5 χρόνων της θητείας μας στην ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Σε κάθε νησί των Επτανήσων προωθήσαμε μεγάλα έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σε ορισμένα από αυτά τα έργα βασίζει την προεκλογική ρητορική της η παρούσα περιφερειακή αρχή, μη έχοντας κάτι δικό της να επιδείξει.
Πραγματικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας. Η ευθύνη για την εγκατάλειψη και την παρακμή στην οποία έχουν περιέλθει τα Ιόνια νησιά βαρύνει την κυβέρνηση και την παρούσα ηγεσία της Περιφέρειας που με τις αποφάσεις, τους κακούς χειρισμούς, τις ιδεοληψίες και την απραξία τους επί πέντε χρόνια, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.  
Τέλος, δεν προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε επικοινωνιακά «παιχνίδια» που το μόνο στόχο που έχουν είναι να καλύψουν την άγνοια επί των ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος ή την ανεπάρκεια και την ανικανότητα ως προς την διαχείρισή τους. Δεν συμμετέχουμε στην «εικονική» πραγματικότητα κανενός.
Γνωρίζουμε τα θέματα που σχετίζονται με την Περιφέρειά μας, λέμε αλήθειες, καταθέτουμε προτάσεις για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που υπάρχουν και απευθυνόμαστε με ρεαλισμό στους ανθρώπους των νησιών μας.