Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μελωδικό Ταξίδι», με τη μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής

Παλαιά Φιλαρμονική
04 Μαρτίου 2019 / 07:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις συναυλίες των διαφόρων σχολών της τις προηγούμενες εβδομάδες, ήταν η σειρά της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά)

να παρουσιάσει τους νεαρούς μουσικούς της, ενώπιον του κοινού που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο την Κυριακή 3 Μαρτίου. Τη συναυλία, που είχε τίτλο «Μελωδικό Ταξίδι», διεύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκίνησε με το εμβατήριο The Washington Post, του John Philip Sousa, για να ακολουθήσει μια επιλογή του Robert Longfield με γνωστές μελωδίες από ιταλικές άριες, καντσονέτες και ταραντέλες. Στη συνέχεια ακούσαμε την πόλκα Ida and Dot του Frank Hoyt Losey, με soloists τους τρομπετίστες Τάσο Ρώσση και Βασίλη Μουζακίτη, οι οποίοι διακρίθηκαν φέτος λαμβάνοντας τα δύο πρώτα βραβεία στον εσωτερικό διαγωνισμό που διεξάγει σε ετήσια βάση η Παλαιά Φιλαρμονική, στη μνήμη του Σπύρου Μοντσενίγου. Ένας άλλος νεαρός μουσικός της μπαντίνας, ο Σπύρος Κατσούρης, ήταν ο συνθέτης του επόμενου έργου της συναυλίας, που είχε τίτλο Το μυστηριώδες νησί. Στη συνέχεια, ακολούθησαν κατά σειρά το Litanie de Saints του Malcolm John Rebennack, με πρωταγωνιστές τους χορευτές Ράνια Δακανάλη και Κώστα Σίλα, το A Klezer Karnival του Philip Sparke και το Florentiner Marsch του Julius Fucik (στην διασκευή του συνόλου χάλκινων πνευστών «Mnozil Brass»). Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο στη μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έτσι, ακούστηκαν γνώριμες μελωδίες από τον Aladdin και τον Ροζ Πάνθηρα, έως τον Shrek και τα Στρουμφάκια. Πέραν της μπαντίνας, στο μέρος αυτό συμμετείχε επίσης το Σύνολο Φλάουτων της Παλαιάς Φιλαρμονικής (διδασκαλία: Λουίζα Βέργη), καθώς και η ομάδα ανιματέρ «Ανεμοσκορπίσματα», προς τέρψιν των πολλών λιλιπούτειων φίλων της μουσικής που βρέθηκαν ανάμεσα στο κοινό.

Πλέον, η Παλαιά Φιλαρμονική προετοιμάζεται για τις παραστάσεις της οπερέτας «Βαφτιστικός» που θα παρουσιάσει σε μερικές ημέρες η συμφωνική της ορχήστρα, σε μια σύμπραξη με τη Χορωδία «San Giacomo». Περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραστάσεις αυτές θα αναφέρουμε σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας.