Το ΠΑΜΕ ζητάει από το Πρωτοδικείο ν΄ ανοίξει το δρόμο προς το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου και τις αρχαιρεσίες

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το προηγούμενο Σάββατο παρά την απόφαση αναδτολής των εργασιών που εξέδωσε η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αίτησή τους τα συνεργαζόμενα σωματεία του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο ζητούν από το Πρωτοδικείο να τους δώσει το δικαίωμα να συγκαλέσουν τη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων, που θα ορίσει την πορεία προς τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

01
Μαρτίου / 2019

Το αίτημά τους βασίζεται στον ισχυρισμό ότι η η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι ανενεργή με ευθύνη της πλειοψηφίας και η ζωή της Οργάνωσης έχει παραλύσει. Στο μεταξύ την Πέμπτη το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης να αποσύρει την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε και με την οποία αίρεται η ανάδειξη 19 αντιπροσώπων στη γενική συνέλευση, γεγονός που αλλάζει τον συσχετισμό των δυνάμεων. Άλλωστε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, στο όνομα των οποίων εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή, πρόκειται να γίνει την προσεχή Τετάρτη 6 Μαρτίου. Στην αίτηση των σωματείων του ΠΑΜΕ γι' αυτά, ζητείται η έκπτωση 24 αντιπροσώπων που κατά τα σωματεία που προσφέυγουν αναδείχθηκαν παράτυπα στο ανώτερο Όργανο/Σώμα του Εργατικού Κέντρου. Στο μεταξύ αναμένεται και η αντίδραση των σωματείων αυτών στην απόφαση του προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου να αναιρέσει τον διορισμό δικηγόρου μέλους του, ως δικαστικού αντιπροσώπου, που είναι αντικείμενο της διοίκησης του συλλόγου και όχι του προέδρου.